ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

strougkaΚαι τώρα που ο «αυθεντικός εκπρόσωπος του λαού», η αριστερά, πήρε την εξουσία, τώρα που δικαιώθηκαν τα κινήματα, τώρα που ο «κόσμος του αγώνα» παίρνει τον «χώρο» που του αναλογεί από την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, τώρα που η «αμεσοδημοκρατία» θα πορευτεί αγκαζέ με την κυβερνώσα αριστερά, τώρα θα παρακούσουν την κομματική ντουντούκα οι κομματικοί αμφισβητίες;

Όχι βέβαια. Μούγκα στην κομματική στρούγκα θα είναι η γραμμή. Όσο για τους συνήθεις λαγούς της αντιμνημονιακής «συνέπειας», αυτοί είναι μετρημένοι, διαλεγμένοι και σε διατεταγμένη υπηρεσία από τα «πριν». Θα αποσυμπιέσουν την κοινωνική δυσαρέσκεια με ανώδυνες διαφοροποιήσεις που όχι μόνο δεν θα αλλοιώσουν την προδιαγεγραμμένη σε πολιτικό επίπεδο πορεία των πραγμάτων αλλά θα την στηρίξουν με ουσιαστικό τρόπο.

Οι φιλοκαθεστωτικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών είναι ενδεικτικές του «κλίματος» και των δυνατοτήτων χειραγώγησης των νέων διαχειριστών των κρατικών υποθέσεων. Και λέγοντας φιλοκαθεστωτικές εννοούμε τόσο εκείνες, που διαδήλωναν υπέρ του ευρώ, της δημοκρατίας και της Ελλάδας και στις οποίες συμμετείχαν βουλευτές της ΝΔ, στελέχη του Πασοκ και του Ποταμιού, όσο και τις «άλλες» τις οργανωμένες από τις συνιστώσες του Συριζα και την Ανταρσυα. Το γεγονός της απόλυτης σύγκλισης δεν μπορεί να αποκρυφθεί ειδικά για τους λεγόμενους αντιμνημονιακούς που κατέλαβαν διαδηλώνοντας τον προαύλιο χώρο της βουλής, όχι μόνο με την απόλυτη κυβερνητική ανοχή, αλλά και με την δέουσα καθοδήγησή της, στέλνοντας το μήνυμα προς το σύνολο της κοινωνίας ότι πλέον οι διαδηλωτές περιφρουρούν το κοινοβούλιο, την θεσμική του λειτουργία και βέβαια υπερασπίζονται τις αποφάσεις που επιβάλλουν οι ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Η κατοχή της πλατεία Συντάγματος από τους κάθε τύπου φιλοκαθεστωτικούς διαδηλωτές αποτελεί μια ξεκάθαρη επίδειξη δυνατοτήτων χειρισμού από την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: «δείτε πως εξημερώσαμε τα άγρια θηρία, δείτε πως σέβονται πια όλοι οι διαδηλωτές το κοινοβούλιο, και βέβαια μπορούμε και καλύτερα». Αυτό είναι ή μοιάζει να είναι το βασικό «διαβατήριο» του Συριζα για την όποια σταθεροποίησή του στην εξουσία.

Μόνο που και εδώ φαίνεται να ισχύει η ρήση «μηδένα προ του τέλους μακάριζε»… Η πτώση θα μοιάζει με την κατάσταση ενός καρπουζιού ή μάλλον με ότι απέμεινε απ’ αυτό όταν πέφτει από τον τελευταίο όροφο ενός ουρανοξύστη…

Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: