ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ 1950Το ένα μετά το άλλο τα αριστερά προεκλογικά προτάγματα πέφτουν υπό το πρόσχημα των απαιτήσεων των εταίρων. Ένα από αυτά είναι και το θέμα της σχολικής χρονιάς που θα έρθει με τα δεκάδες χιλιάδες κενά σε προσωπικό που τα χρήματα δεν φτάνουν για συμπλήρωσή τους.

Σε αυτή την δύσκολη περίπτωση τα ηνία μαθαίνουμε ότι πρόκειται να τα αναλάβει ο στρατός. Μην πάει ο νους σας στο κακό. Απλά το υπουργείου παιδείας και εκείνο της εθνικής άμυνας αποφάσισαν να συσφίξουν τις σχέσεις του. Πως θα γίνει αυτό; Εξετάζεται το ενδεχόμενο για την συμπλήρωση των κενών στα σχολεία από έλλειψη καθηγητών να προσλαμβάνονται φαντάροι που έχουν κάποιο πτυχίο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες τού εκάστοτε σχολείου και έτσι να εκπληρώνουν την θητεία τους. Φαίνεται πως η κυβέρνηση συριζανέλ έχει βαλθεί να μας μορφώσει για τα καλά και μάλιστα με ήθος στρατιωτικό. Μετά την είδηση για την επανίδρυση της ΥΕΝΕΔ, ο στρατός ετοιμάζεται για εκπαιδευτική έφοδο και στα σχολεία!

Βέβαια σε αντίστοιχη περίπτωση, που Λοβέρδος σαν υπουργός παιδείας πέρυσι ,είχε προτείνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις κενών, να υπάρχουν εθελοντές άμισθοι δάσκαλοι και καθηγητές οι σημερινοί κυβερνώντες έσκισαν τα ιμάτια τους σε μια τέτοια προοπτική. Παρ’ όλα αυτά η μνήμη φαίνεται πως παίζει παράξενα παιχνίδια και το έργο φαίνεται πως θα επαναληφθεί, αυτή την φορά όμως από την ανάποδη και με στρατιωτική αισθητική.

Όλα τριγύρω αλλάζουνε λοιπόν και όλα τα ίδια μένουν… Είτε αριστερή είτε δεξιά είναι η εξουσία ο στόχος είναι η υποταγή, ο εξευτελισμός και η κοροϊδία. Η μισθωτή όπως και η άμισθη σκλαβιά απορρέουν πλουσιοπάροχα είτε από αριστερά είτε από δεξιά.

Ελευθερόκοκκος
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: