ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ»; ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΛΤΣΕΣ ΦΟΡΑΕΙ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ!!!

ksltsesΛίγο πριν την κορύφωση, ο γκρεμός. Λίγο πριν την ανακούφιση, η παρατεταμένη αγωνία. Λίγο πριν την είσοδο στο λιμάνι, η τρικυμία. Σύγχυση, αβεβαιότητα, αγωνία, ανασφάλεια, ελπίδα, λίγη εθνική υπερηφάνεια, κάμποση αριστερή κυβέρνηση, άλλη τόση εθνική ομοψυχία ελέω σκληρής δεξιάς Καμμένου που συμπράττει κυβερνητικά, ολίγος ιστορικός συμβολισμός μετά τα προεκλογικά προσκυνήματα στην Καισαριανή του αριστερού (αλλά βασικά παγκόσμιου ηγέτη) Τσίπρα και οι ξένοι τα «είδαν όλα».

Λίγο πιο «δίπλα» ο ελληνικός εθνικισμός (που ούτως ή άλλως δεν υφίσταται από μόνος του) να αρμενίζει, ωσάν να είναι μια απλή βαρκούλα, που πλέει στα γαλήνια νερά των Βαλκανίων ή καλύτερα της ευρύτερης Μέσης Ανατολής. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Ή μάλλον θα όφειλαν να το γνωρίζουν ή τουλάχιστον να το συνυπολογίζουν.

Οι περισσότεροι συνήθισαν να ακούν την λέξη «διαπραγμάτευση», να την αποδέχονται αν είναι «σκληρή», και «πραγματική», να περιμένουν τα αποτέλεσμα της «δουλείας» πάνω στο αντικείμενο των ειδικών, να στενοχωριούνται όταν αλλάζει το ύφος της φωνής του τάδε ή του δείνα τηλεπαρουσιαστή των «ειδήσεων» όταν κάτι «στράβωσε» ή μόλις έστω για λίγο «έφτιαξε».

Το μόνο που πραγματικά δοξάζεται, δεν είναι τα αριστερά κελεπούρια της «νέας» εξουσίας ή ο κατά φαντασίαν παγκόσμιος ηγέτης Τσίπρας, ή ο περιοδεύων βαστάζος των εναλλακτικών οικονομικών θεωριών Βαρουφάκης, αλλά η παραίτηση, η ηττοπάθεια, το κοινωνικό τέλμα, η απουσία και της πιο επιφανειακής αμφισβήτησης.

Τι και αν τα τύμπανα της τελευταίας κτυπούν ρυθμικά; Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Οι συνήθεις κυμβαλοπαίχτες ενός αντιφασισμού που συνεχώς αναζωπυρώνει και νεκρανασταίνει το αντίπαλο δέος, συνεχίζουν απτόητοι.

Ποιος διαπραγματεύεται με ποιον; Πού οδεύει το πολιτικό σκηνικό, οι κοινωνικοί αγώνες ή ο αντιφασισμός;

Προσέξτε το χρώμα που έχουν οι κάλτσες του Τσακαλώτου. Δεν είναι τυχαίο…

Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: