ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, ΜΙΣΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΔΡΟΜΟΣ…

rompen-xekoumpotenΗ εθνική ανάταση, το «έργο» που προβλήθηκε στις γιγαντοοθόνες της καθεστωτικής προπαγάνδας εκ μέρους της «πρώτης φορά αριστερά» κυβέρνησης, δίνει γοργά-γοργά την θέση της στην καινούργια «προβολή» με τον τίτλο εθνική ταπείνωση. Δεν θα σταθούμε και πολύ στην διαπίστωση ότι πρόκειται για τις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Θα τονίσουμε, όμως, ότι στους «εθνικά ταπεινωμένους» επιβάλλεται –και δεν είναι πρώτη φορά ιστορικά που γίνεται κάτι τέτοιο– να χωνέψουν όχι μόνο βίαια τις μεγάλες μερίδες κουτόχορτου που τους τάισαν εδώ και τέσσερις σχεδόν μήνες, αλλά να μείνουν και ιδιαίτερα ευχαριστημένοι.

Με άλλα λόγια για μία ακόμη φορά καλούνται να δοξάσουν τους δήθεν σωτήρες τους, να επικυρωθεί κοινωνικά η κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», να αποκηρυχθεί έμμεσα αλλά ουσιαστικά το σύνολο των προηγούμενων κινητοποιήσεων και των σφοδρών επαναλαμβανόμενων συγκρούσεων έξω από το κοινοβούλιο και όχι μόνο.

Όσο για την περιλάλητη κομματική πειθαρχία αυτή πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού τα κομματόσκυλα της αριστεράς έχουν μακρά ιστορία σε τέτοιες καταστάσεις, ειδ’ άλλως θα επιληφθεί ο «σιδερένιος ηγέτης». Δεν υπάρχει τέτοιος; Θα κατασκευαστεί στο πιτς φιτύλι…

Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: