ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ

bilntermpΆρχισαν εχθές 11 του μηνός και θα διαρκέσουν έως την 14η Ιουνίου οι «εργασίες» της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ με θεματολογία που αφορά την «τεχνητή νοημοσύνη», την «ασφάλεια του κυβερνοχώρου», την «απειλή από τα χημικά όπλα», την «ευρωπαϊκή οικονομική στρατηγική», το «ελληνικό οικονομικό πρόβλημα», ζητήματα «παγκοσμιοποίησης», τα «πυρηνικά του Ιράν», το ΝΑΤΟ, την Ρωσία, την «τρομοκρατία», τις «επόμενες εκλογές στις ΗΠΑ», τις «κλιματικές αλλαγές».

Ανάμεσα στους 140 «εκλεκτούς» συμμετέχοντες από 21 χώρες στην σημερινή 63η συνάντηση θα βρίσκονται και οι Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνοντας σύμβουλος της Titan και στέλεχος του ΣΕΒ, του ΙΟΒΕ, του ΕΛΙΑΜΕΠ και της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων, ο Παναγιώτης Πικραμένος πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και ο Λουκάς Τσούκαλης καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής-ΕΛΙΑΜΕΠ.

Παρόντες στο αυστριακό θέρετρο Telfs-Buchen θα είναι επίσης οι Laurence Boone, ειδικός σύμβουλος στα χρηματοοικονομικά, του προέδρου Ομπάμα, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte, ο πρόεδρος της Αυστρίας Heinz Fischer, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών George Osborne, ο οποίος έχει παρακολουθήσει τις τελευταίες συναντήσεις, αλλά και ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ και ο Γερούν Ντάισελμπουμ από την πλευρά του Eurogroup και βέβαια ο γνωστός και μη εξαιρετέος πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ που συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Λέσχης από τη δεκαετία του 1950, δρ. Χένρυ Κίσιντζερ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, η ετήσια αυτή συνάντηση αποτελεί ένα φόρουμ «ανεπίσημων» συζητήσεων για «φλέγοντα» θέματα, που βέβαια αφορούν τόσο την παγκόσμια κυριαρχία και τους όρους επιβολής συνολικά στο πληθυσμό του πλανήτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τους όρους που δεσμεύουν τους συμμετέχοντες «οι πληροφορίες που διακινούνται μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους συμμετέχοντες αλλά δεν μπορούν να αποκαλυφθούν ούτε η ταυτότητα, ούτε η καταγωγή του ομιλητή». Επισήμως οι συνδιασκέψεις δεν καταλήγουν σε κάποιο «επιθυμητό» αποτέλεσμα και δεν συντάσσονται πρακτικά, ενώ υποτίθεται ότι δεν προτείνονται λύσεις, δεν γίνονται ψηφοφορίες και δεν εκδίδονται πολιτικές δηλώσεις.

Η πραγματικότητα φυσικά βρίσκεται πολύ μακριά από τις συνήθεις «διαβεβαιώσεις» αυτού του τύπου, αφού είναι φανερό ότι η εμπιστευτικότητα που εξασφαλίζεται για δήθεν «ανώδυνες» πληροφορίες, που όμως και αυτών η πηγή παραμένει μυστική, αφορά και αποφάσεις όσο και να το αρνούνται οι ιθύνοντες, οι κατασκευαστές και οι συνεχιστές του συγκεκριμένου κυριαρχικού «ομίλου». Η ετήσια επιλογή των συμμετεχόντων δεν σημαίνει ότι οι προηγούμενοι συμμετέχοντες είτε έχουν πέσει σε δυσμένεια είτε απενεργοποιούνται από την γενικότερη «κίνηση» που επικαιροποιείται καθώς οι «ανύπαρκτες» αποφάσεις, ή η «γραμμή» με άλλα λόγια που αποφασίζεται μπορεί κάλλιστα να «περνιέται» μέσω πολλών διαύλων.

Η συνέχεια επί της οθόνης…

Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: