Το… κόψιμο της Δύσης για την καταστροφή των αρχαιοτήτων της Ανατολής

Ένα από τα θέματα των ημερών στην διεθνή δημοσιογραφία είναι αυτό της κατάληψης της αρχαίας πόλης Παλμύρας από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Σε προηγούμενες καταλήψεις εδαφών, όπου βρίσκονταν οι αρχαίες πόλεις Χάτρα και Νιμρούντ, το Ισλαμικό Κράτος θέλοντας να δείξει τις διαθέσεις του και να σοκάρει κατέστρεψε αγάλματα, γλυπτά κλπ, μάλιστα το Νιμρούντ το ισοπέδωσαν βάζοντας στην περίμετρο και στο εσωτερικό των ερειπίων της πόλης τόνους εκρηκτικών. Συμβολική κίνηση δύναμης που νοηματοδοτεί το σβήσιμο και το ξαναγράψιμο της ιστορίας, εννοείται, και πάλι από τους ισχυρούς.

Στον αντίποδα έχουμε τα κροκοδείλια δάκρυα για τις ισοπεδωμένες πόλεις, για τις λεηλατημένες αρχαιότητες, ακόμα και για τον κίνδυνο εξαφάνισης ενός πτηνού, ονόματι Ίβις του Ουάλντραπ (επιστημονική ονομασία: Geronticus eremita) που βρίσκονταν σε καταφύγιο κοντά στην αρχαία πόλη της Παλμύρας. Το Ισλαμικό Κράτος είναι η προσωποποίηση του τέλειου κακού που απειλεί ανθρώπους, κουλτούρα και ζώα.

Το κακό, όμως, είναι σώμα και αίμα των κυρίαρχων. Ταΐζονταν μέχρι πριν λίγα χρόνια με όπλα και χρήματα προερχόμενα από Αμερική, Ευρώπη και Ρωσία ώστε όλοι να έχουν καλύτερη θέση στο τραπέζι για το ξεζούμισμα των ανθρώπων της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Μέχρι που ήρθε η στιγμή οι βάρβαροι να εφεύρουν άλλους βαρβάρους και να κόπτονται για τα εγκλήματα που διαπράττουν. Όταν ο Καντάφι δεν τους έκανε απλά τον ισοπέδωσαν αεροπορικώς μέσα σε λίγες μέρες προκαλώντας εκατόμβες νεκρών, μα για την οργάνωση του ισλαμικού κράτος μια τέτοια επίθεση εναντίον του φαντάζει τρομερά δύσκολη για κάποιο λόγο…

Το-σπίτι-του-προξένου-της-Γαλλίας-Fauvel,1825Το Ισλαμικό Κράτος δημιουργήθηκε από την ίδια την κυριαρχία ώστε να αναλάβει όλο το βάρος της βρώμικης δουλειάς, να φοβερίζει και να τρομοκρατεί, αποπροσανατολίζοντας και μετατρέποντας τον κακό σε καλό. Η στρέβλωση και η ανωμαλία είναι παραπάνω από εμφανείς!

Δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που κόπτονται για την δράση του Ισλαμικού Κράτους εκτός από δημιουργοί του είναι και οι πρώτοι διδάξαντες στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, της φύσης, των ζώων και της κουλτούρας. Από την Γιουγκοσλαβία μέχρι το Ιράκ και το Αφγανιστάν και από την Λιβύη μέχρι την Αίγυπτο οι πολιτισμένοι καρχαρίες σκόρπισαν θάνατο, εξευτέλισαν και βασάνισαν, κατέστρεψαν και λεηλάτησαν παρόμοια μνημεία του κάθε τόπου που τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, χρυσοπουλώντας τα στις αγορές αρχαιοτήτων και τέχνης όλου του κόσμου. Λεηλάτησαν τις αρχαιότητες της Γιουγκοσλαβίας, πλιατσικολόγησαν τα μουσεία του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Και όλα αυτά στην πρόσφατη ιστορία, γιατί εάν ανατρέξουμε πιο πίσω τότε τα παραδείγματα λεηλασίας θα εκτοξευτούν σε δυσθεώρητα ύψη. Είναι οι ίδιοι που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνουν την φύση και τα ζώα, αλλά δήθεν κλαίνε για τον κίνδυνο του δύσμοιρου πτηνού που βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών. Τέλος είναι οι ίδιοι η αιτία που το ανθρώπινο είδος κινδυνεύει να καταγραφεί ως μια μάστιγα για τον ίδιο τον πλανήτη.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που κοιμούνται με τα μάτια και το μυαλό ανοιχτό…

Ελευθερόκοκκος
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: