«Σχήμα λόγου» η ειλικρίνεια στην πολιτική

sxima-logouΜέσα σε λίγους μήνες, διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρατηρούμε πως όλα τα προεκλογικά προτάγματα στα οποία στηρίχτηκε για να αναρριχηθεί στην εξουσία, να κατακερματίζονται με φρενήρη ρυθμό. Ανατρέχοντας σε προεκλογικές δηλώσεις του Ιανουαρίου, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνιζε πως η διαδικασία ψήφισης των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου «δεν αφήνει τίποτα όρθιο από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» κάνοντας λόγο για πραξικοπηματικές τακτικές. Και συμπλήρωνε ότι «οι διαδικασίες αυτές είναι απαράδεκτες, δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα και είναι διάτρητες».

Δυστυχώς, όμως, τόσο για εκείνον όσο και για τους υποστηρικτές και ψηφοφόρους του θιάσου που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα δεν εξελίχθησαν σύμφωνα με τα λεγόμενά τους καθώς ήδη έχουν υπογραφεί δύο διαδοχικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη. Όταν πριν από λίγες ήμερες η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε μία συνέντευξή της ηρωτήθη: «Γιατί δεν καταργείτε τους μνημονιακούς νόμους με ένα νομοσχέδιο αφού το υποσχεθήκατε; », απάντησε λέγοντας: «Το μνημόνιο δεν είναι ζήτημα κριτικής, ή προσέγγισης αντοχών. Το μνημόνιο είναι ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς και πρέπει να πάψει σε όλη την Ευρώπη. Έχει εξηγηθεί ότι χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο. Το σχήμα λόγου “με ένα άρθρο και ένα νόμο” είχε ειπωθεί για να καταδείξει την βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να φέρει με ένα άρθρο εκατοντάδες νόμους με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Να είμαστε σαφείς.»

Το «σχήμα λόγου» περί κατάργησης του μνημονίου θα πρέπει να διαπέρασε σαν πύρινη ρομφαία τους «εναλλακτικούς» ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως και να ’χουν τα πράγματα, για πολλοστή φορά, η πολιτική δείχνει τον τρόπο με τον οποίο διεκπεραιώνονται οι εξουσιαστικές υποθέσεις. Μία ακόμη υπόμνηση για την τεχνική που χρησιμοποιούν οι εκάστοτε κρατιστές για να υλοποιήσουν τα συμφέροντά τους.

Δημοσιεύθηκε από Μ.
Both comments and trackbacks are currently closed.