Η FEMA, OI ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ Η «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ»

All-FEMAΘυμάστε τι συνέβη όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση στο Πεντάγωνο, στους δίδυμους Πύργους και στο Καπιτώλιο στις 11 Σεπτέμβρη του 2001;

Τα «πολύτιμα» τομάρια των κυβερνώντων τις ΗΠΑ μπήκαν κάτω από υψηλή προστασία κι ελάχιστοι ήταν αυτοί που γνώριζαν την τρύπα όπου είχε κρυφτεί η πανικόβλητη μαϊμού, που ακούει στο όνομα Μπους τζούνιορ.

Θυμάται κανείς εκείνα τα κτηνώδη παρουσιαστικά που εμφανίστηκαν «από το πουθενά» και άρχισαν να «λύνουν και να δένουν»;

Έχουμε ήδη δημοσιεύσει κείμενο σχετικά με τη FEMA (Federal Emergency Management Agency=Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων), αλλά κάθε φορά υπάρχει κάτι που δεν έχει γραφτεί.

Το κείμενο αυτό του Carl Jensen και της Patricia Neill γράφτηκε μερικά χρόνια πριν από το 2001. Εκείνο που αξίζει να ληφθεί υπ’ όψιν είναι πως όποιος δεν προετοιμάζει καταστροφές στον πλανήτη και στους ανθρώπους δεν έχει κανένα λόγο να κατασκευάζει αυτά τα τεράστια συγκροτήματα και καταφύγια για να προστατεύσει τις εξουσιαστικές κλίκες και τους πραιτωριανούς…

Αξίζει όμως αυτό το κείμενο για ένα επιπρόσθετο λόγο. Κι αυτός είναι οι καταστροφές που «προέκυψαν» από τον τυφώνα ΚΑΤΡΙΝΑ. Είναι άδικο να επιρρίπτονται ευθύνες και κατηγορίες στη FEMA για ολιγωρία ή αδράνεια. Οι επείγουσες καταστάσεις, για τις οποίες έχει ιδρυθεί, δεν αφορούν τη ζωή των ανθρώπων. Αυτή είναι η βιτρίνα πίσω από την οποία καλύπτονται οι πραγματικοί σκοποί της. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από την προστασία των εξουσιαστών και μόνο…

Θα πρέπει να πλημμυρίζει από χαρά ο πληθυσμός της Αμερικανικής ηπείρου και ιδιαίτερα των ΗΠΑ που η εξουσία για να κηρυχτεί κατάσταση «Κατεπείγουσας Εθνικής Ανάγκης» ή να ονομαστούν «τρομοκράτες» διάφορα άτομα και ομάδες, βρίσκεται στα σοφά και ανιδιοτελή χέρια ενός Προέδρου;

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την ύπαρξη του Mount Weather, μιας καθ’ όλα ύποπτης υπόγειας στρατιωτικής βάσης χτισμένης στο εσωτερικό ενός βουνού κοντά στην ήσυχη και πανέμορφη πόλη Blue Mont της Virginia, μόλις 46 μίλια μακριά από την Washington. Το Mount Weather —γνωστό και ως Υπηρεσία Επιχειρήσεων για την Διαχείριση Συγκρούσεων της Δυτικής Virginia— είναι θαμμένο σε αδιαπέραστο γρανίτη και με μυστικότητα.

Το Μάρτη του 1976, το περιοδικό «Progressive» δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Το μυστηριώδες βουνό». Ο συγγραφέας Richard Pollock βάσισε την έρευνά του σε ακροάσεις συνεδριάσεων και σε συνεντεύξεις αξιωματούχων συνδεδεμένων στο παρελθόν με το Mount Weather. Το άρθρο του και ακόμα ένα άρθρο στο περιοδικό «Time» το 1991 με τίτλο «Η κρυψώνα της Κόλασης», δίνουν μερικές πληροφορίες για το τι συμβαίνει από κάτω μας. Ο Ted Gup περιγράφει για το Time, την βάση ως ακολούθως: «Το Mount Weather είναι μια αρτιότατη εγκατάσταση. Πάνω από το έδαφος βρίσκονται περίπου μια ντουζίνα κτίρια με κεραίες, δύο δεξαμενές με δυνατότητα χωρητικότητας στα 90.000 γαλόνια νερού ημερησίως, που θα μπορούσαν να συντηρήσουν περίπου 200 άτομα για πάνω από ένα μήνα.

Στο υπέδαφος, οι φυσικές πηγές παρέχουν πρόσθετα αποθέματα νερού. Κοντά στην είσοδο των εγκαταστάσεων, βρίσκονται ένας πύργος ελέγχου και μια βάση ελικοπτέρου. Τα απόρρητα βέβαια δεν είναι ορατά από το έδαφος. Αυτά προστατεύονται από προειδοποιητικές πινακίδες, ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα και πάνοπλους φρουρούς. Οι περίεργοι, δε μπορούν να πλησιάσουν ούτε κατά διάνοια. Τα μέτρα είναι δρακόντεια.

Η κυβέρνηση κατέχει την περιοχή από το 1903. Το 1936, η Εθνική Υπηρεσία Ορυχείων ανέλαβε τον έλεγχο και άρχισε το σκάψιμο. Το Mount Weather, είναι ουσιαστικά μια υπόγεια πόλη σύμφωνα με προσωπικό που εργαζόταν εκεί και μίλησε στον Pollock. Θαμμένο βαθιά στη γη, το Mount Weather είναι εξοπλισμένο με:

α) Ιδιωτικά διαμερίσματα και κοιτώνες, β) Δρόμους και πεζοδρόμια, γ) Καφετέριες και νοσοκομεία, δ) Σύστημα καθαρισμού του νερού και κτίρια με γραφεία, ε) Μια μικρή λίμνη που τροφοδοτείται από το φρέσκο νερό των υπογείων πηγών, ε) Δικό του σύστημα μαζικών μεταφορών, στ) Τηλεπικοινωνιακό σύστημα.

MOUNT WEATHER: ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ FEMA

Είναι το επιχειρησιακό κέντρο άλλων 100 περίπου Ομοσπονδιακών Κέντρων Επανεγκατάστασης, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στην Pensylvania, την Virginia, την Δυτική Virginia, το Maryland και την Βόρεια Carolina. Αυτό το δίκτυο των υπογείων εγκαταστάσεων αποτελεί την ραχοκοκαλιά του Προγράμματος «Συνέχιση της Διακυβέρνησης». Σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, κήρυξης στρατιωτικού νόμου, ή άλλου «εθνικού επείγοντος», ο Πρόεδρος, το Υπουργικό Συμβούλιο και το εκτελεστικό προσωπικό, θα «επανεγκατασταθούν» στο Mount Weather.

Τι γνωρίζει το Κογκρέσο για το Mount Weather;

Σύμφωνα με τις συνεδριάσεις της Υποεπιτροπής της Γερουσίας για τα Συνταγματικά Δικαιώματα το 1975, το Κογκρέσο γνώριζε από ελάχιστα έως τίποτα για το Mount Weather. Ο εν αποστρατεία στρατηγός της αεροπορίας Leslie W. Bray στην κατάθεσή του είπε: «Αποκλείεται να σας περιγράψω επακριβώς τον ρόλο, την αποστολή και τις δυνατότητες που έχουμε στο Mount Weather ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή».

FEMA-campsΠροφανώς, η υπόγεια πρωτεύουσα των Η.Π.Α. εξακολουθεί να παραμένει μυστικό μόνο για το Κογκρέσο και τους φορολογούμενους που την πληρώνουν. Όπως αναφέρεται στο Time, οι Ρώσοι γνωρίζουν την ύπαρξή του: «Ελάχιστοι από την κυβέρνηση των ΗΠΑ θα το πουν, αλλά φαίνεται πως οι Σοβιετικοί από την αρχή γνώριζαν και την ακριβή του τοποθεσία και την αποστολή του (εν αντιθέσει με το Κογκρέσο μιας και ο Bray δε μίλαγε). Ειδικοί αναλυτές, θεωρούσαν δεδομένο ότι η τοποθεσία βρίσκεται στους χάρτες στόχων του Κρεμλίνου». Οι Ρώσοι προσπάθησαν ν’ αγοράσουν γη σχεδόν δίπλα ως «κρατική έκταση» για τους υπαλλήλους της πρεσβείας τους, το εγχείρημα όμως τερματίστηκε άμεσα από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ» ΤΟΥ MOUNT WEATHER

Η έρευνα του Pollock περιέχει άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το προσωπικό της βάσης. Η υπόγεια πόλη, φιλοξενεί μια κυβέρνηση σε αναμονή: «Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές υπό τον όρο της απόλυτης ανωνυμίας, μου είπαν [μιλά ο Pollock] ότι καθένα από τα ομοσπονδιακά τμήματα που αντιπροσωπεύονται στο Mount Weather, έχει επικεφαλής ένα και μόνο άτομο στο οποίο λογοδοτούν όσοι βρίσκονται στην υπηρεσία του. Υπάρχει ακόμα και Πρωτόκολλο που επιβάλλει στους υφιστάμενους να τους αποκαλούν «κύριε Υπουργέ». Καθένας απ’ όσους βρίσκονται στο Mount Weather, διορίζεται από τον Λευκό Οίκο και η θητεία του είναι αορίστου διαρκείας».

Εννέα «αντίγραφα» Υπουργείων λειτουργούν μέσα στο Mount Weather: Γεωργίας, Εμπορίου, Υγείας και Πρόνοιας, Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Εργασίας, Εξωτερικών, Μεταφορών και Οικονομικών. Επίσης, πέντε τουλάχιστον ομοσπονδιακών Υπηρεσιών: ομοσπονδιακών επικοινωνιών, ομοσπονδιακής ενέργειας, πολιτικής προστασίας, στρατολογική υπηρεσία και η υπηρεσία βετεράνων. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία αποθεμάτων και τα ταχυδρομεία —και οι δύο ιδιωτικές επιχειρήσεις—, έχουν επίσης γραφεία στο Mount Weather.

Ο Pollock γράφει ότι το προσωπικό του Mount Weather προφανώς διορίζεται από τον Λευκό Οίκο και η θητεία του είναι αορίστου διαρκείας. Κάτι που όμως δε μπορεί να επιβεβαιωθεί, εγείροντας το ερώτημα για το ποιος είναι αρχηγός της εφεδρικής κυβέρνησης. Επιπλέον, οι αξιωματούχοι του Mount Weather παραμένουν στην θέση τους πολλά χρόνια ξεπερνώντας την χρονική θητεία των προϊσταμένων τους και έχοντας ζήσει την αλλαγή κάμποσων κυβερνήσεων. Υπάρχει επίσης εναλλακτικός Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος; Αν ναι, ποιος τους διορίζει; Ο Pollock λέει μόνο αυτό: «Όπως θα ήταν αναμενόμενο, υπάρχει ας το πούμε Γραφείο Προεδρίας. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ετοιμότητας (Πρόδρομος της FEMA), διορίζει απολύτως εξειδικευμένο προσωπικό στον Προεδρικό τομέα το οποίο τακτικότατα λαμβάνει άκρως απόρρητα μυστικά για την εθνική ασφάλεια, αξιολογεί και καταγράφει στοιχεία του κάθε ομοσπονδιακού τομέα και Υπηρεσίας».

ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Η Υποεπιτροπή της Γερουσίας το 1975, έμαθε ότι «στις εν λόγω εγκαταστάσεις υπήρχαν φάκελοι 100.000 τουλάχιστον Αμερικανών. Ο Γερουσιαστής John Tunney δήλωσε αργότερα, ότι «στους υπολογιστές του Mount Weather μπορούν να καταχωρηθούν εκατομμύρια πρόσθετες πληροφορίες για την ζωή Αμερικανών πολιτών, απλά ανατρέχοντας στα στοιχεία που έχουν αποθηκευτεί σε κάποιο από τα 96 ομοσπονδιακά κέντρα επανεγκατάστασης. Οι βάσεις δεδομένων του Mount Weather λειτουργούν ανεξέλεγκτα, χωρίς καμία απολύτως δικλείδα ασφαλείας».

Το περιοδικό Progressive αναφέρει ότι: «Ο στρατηγός Bray έδωσε στην υποεπιτροπή του Tunney μια λίστα με κάποιους από τους φακέλους που υπάρχουν στο Mount Weather: στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κυβερνητικά κτίρια, επικοινωνίες, μεταφορές, ενέργεια, γεωργία, βιομηχανία, εργατικό δυναμικό, οικονομία, ιατρικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, περιβάλλον και κτηνοτροφία». Αυτή η τεράστια βάση δεδομένων —φυσικά ο Bray δεν τα παρουσίασε όλα—, ταιριάζει απόλυτα στον πραγματικό σκοπό του Mount Weather ως διοικητικού κέντρου σε περίπτωση «Κατεπείγουσας Εθνικής Ανάγκης».

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Αυτή είναι η καθημερινή κύρια δραστηριότητα των περίπου 240 ατόμων που εργάζονται στο Mount Weather. Αυτά τα «παιχνιδάκια», σκοπό έχουν να προετοιμάσουν το προσωπικό του Mount Weather να διαχειριστεί μια πληθώρα ακραίων προβλημάτων που θα προκύψουν από πόλεμο ή εγχώρια πολιτική κρίση. Οι αποφάσεις λαμβάνονται στο «Δωμάτιο Καταστάσεων», το νευραλγικό κέντρο της βάσης που βρίσκεται στην καρδιά του Mount Weather. Αυτό το δωμάτιο είναι πλήρως εξοπλισμένο με χάρτες και οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου σε υψηλή τεχνολογία. Υπάρχει επίσης επικοινωνιακός εξοπλισμός που συνδέει το Mount Weather με τον Λευκό Οίκο και το «Raven Rock» -το υπόγειο Πεντάγωνο 60 μίλια βόρεια της Washington- καθώς και με κάθε στρατιωτική βάση και μονάδα των ΗΠΑ σ’ όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το άρθρο του Prog-ressive. Οι ενδοεπικοινωνίες καταγράφονται από κλειστό κύκλωμα έγχρωμης τηλεόρασης. Οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και τα «μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου» έχουν δύο κονσόλες εντοιχισμένες στα γραφεία τους.

Κάθε χρόνο σημαίνει συναγερμός που ενεργοποιεί όλες τις υπόγειες στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις. Ο … αληθινός και … επίγειος Πρόεδρος και τα μέλη του Υπουργικού του Συμβουλίου, μεταφέρονται στο Mount Weather για να παρατηρήσουν τις εξελίξεις. Συντάσσονται αναφορές επί αναφορών και υπολογίζονται τα περιθώρια λάθους, μετά το τέλος του «παιχνιδιού». Όλα τα στοιχεία μελετώνται εξονυχιστικά.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ

Το προσωπικό του Mount Weather δεν μελετά μόνο σενάρια πολέμου. Οι εγχώριες «κρίσεις» είναι τα αγαπημένα τους θέματα και υπήρξαν φορές που το Mount Weather παραλίγο ν’ αναλάβει δράση, όπως έγραψε ο Pollock: «Αξιωματούχοι που βρίσκονταν στο Mount Weather την δεκαετία του ’60, είπαν πως ήταν πανέτοιμοι ν’ αναλάβουν κυβερνητικές λειτουργίες το 1961 κατά την διάρκεια της κρίσης στην Κούβα και το 1963 μετά την δολοφονία του Προέδρου Kennedy. Το «Πρόγραμμα Διαχείρισης Πολιτικών Κρίσεων» ήταν σε πλήρη ετοιμότητα κατά τις ταραχές του 1967 και 1968 και κατά την διάρκεια αντιπολεμικών διαδηλώσεων, σύμφωνα με τα λεγόμενα των πηγών».

Οι εγκαταστάσεις του Mount Weather χρησιμοποιούν ένα ασύλληπτο δίκτυο για να παρακολουθούν τον Αμερικανικό πληθυσμό. Σύμφωνα με τον Daniel J. Cronin, πρώην υποδιοικητή της FPA, τοπικές και πολιτειακές αστυνομικές αναφορές, ομοσπονδιακές υπηρεσίες και δορυφόροι, είναι μερικά μόνο από τα «εργαλεία» που είχε στην διάθεσή της η FPA (Federal Preparedness Agency=Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ετοιμότητας) [τώρα είναι η FEMA που διαθέτει όλα αυτά τα «εργαλεία»] για συλλογή πληροφοριών. «Προσπαθούμε να καταγράφουμε καταστάσεις και να τις προλαμβάνουμε πριν ξεφύγουν εκτός ελέγχου. Δεν λυπόμαστε κανένα έξοδο για το πρόγραμμα παρακολούθησης» δήλωσε ο Cronin.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ «ΛΙΣΤΑΣ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ»

Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που προκύπτουν από τα «παιχνίδια πολέμου» και τα σενάρια «εγχώριων κρίσεων», το Mount Weather συνεχώς προσαρμόζει και ανανεώνει μια λίστα ονομάτων και διευθύνσεων ατόμων που κρίνονται απολύτως απαραίτητοι για την «επιβίωση του έθνους» ή που μπορούν να προσφέρουν «ζωτικής σημασίας υπηρεσίες». Στο άρθρο του 1976, η λίστα αυτή περιείχε 6500 ονόματα ακόμα όμως και τότε θεωρήθηκε ότι ο αριθμός αυτός έπρεπε να μειωθεί.

ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ;

Την ώρα που δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ξοδεύονται για την διατήρηση και αναβάθμιση του Mount Weather, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν δίνει δεκάρα για την ετοιμότητα των πολιτών σε περίπτωση πολέμου. Μια μπροσούρα της FEMA του 1989 με τίτλο «είστε έτοιμοι;», προτείνει στους πολίτες να φτιάξουν καταφύγια με… μεταχειρισμένα έπιπλα, βιβλία και ό,τι μπορεί να υπάρχει σ’ ένα σπίτι!! Επισήμως, το Mount Weather (και ο προϋπολογισμός του) δεν υπάρχει. Η FEMA δεν απαντά σε καμιά σχετική ερώτηση. Ο εκπρόσωπος Τύπου της FEMA Bob Blair, είχε πει σε δημοσιογράφο του «Time»: «Ευχαρίστως να σας πως τα πάντα, μόνο που μετά θα πρέπει δυστυχώς να σας σκοτώσω».

Δεν ξέρουμε πόσο μας έχει κοστίσει και συνεχίζει να μας κοστίζει το Mount Weather. Σ’ ένα άρθρο του «Christian Science Monitor» με τίτλο «Μελέτη αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ έχουν ξοδέψει 4.000.000.000.000$ σε πυρηνικά από το 1995», αναφέρεται ότι: «Η κυβέρνηση έδωσε τουλάχιστον 12 δισ. $ για ανάπτυξη σχεδίων προστασίας των πολιτών από πυρηνική επίθεση. Πολύ περισσότερα δισ. $ όμως ξοδεύτηκαν μυστικά σε τεράστια υπόγεια συγκροτήματα όπου θα καταφύγουν στρατιωτικοί, αξιωματούχοι και η κυβέρνηση σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟY MOUNT WEATHER;

Είδαμε ότι στο Mount Weather βρίσκεται μια παράλληλη «κυβέρνηση σε αναμονή» έτοιμη να πάρει τον έλεγχο της διακυβέρνησης των ΗΠΑ, με εντολή του Προέδρου. Υπάρχει μια αχανής βάση δεδομένων με πληροφορίες για πολίτες των ΗΠΑ που λειτουργεί ανεξέλεγκτα. Το σημαντικότερο κέντρο του υπόγειου δικτύου βάσεων, κατασκευάστηκε με το πρόσχημα της προστασίας της κυβέρνησης σε περίπτωση πυρηνικού ολοκαυτώματος. Το Mount Weather όμως, δεν είναι ένα απλό καταφύγιο του Ψυχρού Πολέμου. Πληροφορίες σχετικά με την διαχείριση των στρατηγικών ελέγχου σε περιόδους «εθνικού επείγοντος», έχουν αποκρυβεί τελείως από το κοινό.

Η Εκτελεστική Εντολή 11051 υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο Kennedy στις 2-10-1962, δηλώνει ότι «εθνική ετοιμότητα πρέπει να επιτευχθεί όταν κρίνεται απαραίτητη η αντιμετώπιση της όξυνσης της διεθνούς καταστάσεως που ισοδυναμεί με περιορισμένης κλίμακας πόλεμο, ή γενικευμένο συμπεριλαμβανομένης και επίθεσης εναντίον των ΗΠΑ». Παρ’ όλ’ αυτά η Εκτελεστική Εντολή 11490 που σχεδιάστηκε από τον στρατηγό George A. Lincoln (πρώην διοικητή του Γραφείου ετοιμότητας) και υπογράφηκε από τον Nixon τον Οκτώβρη του 1969, τα λέει αλλιώς: «Με οποιοδήποτε τρόπο η εθνική ασφάλεια εξαρτάται από την ικανότητά μας να διασφαλίσουμε συνέχιση της διακυβέρνησης, σε κάθε επίπεδο, σε οποιαδήποτε μορφή επείγοντος ενδεχομένως ανακύψει για το έθνος».

Όπως σωστά αναφέρει ο ερευνητής William Cooper, η Εκτελεστική Εντολή του Nixon δεν αναφέρει «πόλεμο», «επικείμενη επίθεση» ή «γενικευμένο πόλεμο». Αυτά έχουν αντικατασταθεί από το απόλυτα ασαφές «οποιαδήποτε μορφή επείγοντος» που «ενδεχομένως» εμποδίσει τις κυβερνητικές λειτουργίες. Ακόμα, δεν υπάρχει καμιά εκτελεστική εντολή που να εξασφαλίζει αποκατάσταση του Συντάγματος μετά από εθνική κρίση. Εκτός και αν η παράλληλη κυβέρνηση του Mount Weather αποφασίσει από την καλή της καρδιά να επαναφέρει το Σύνταγμα…

Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να κρατήσει το Mount Weather θαμμένο στο σκοτάδι, όπως συμβαίνει και με την αινιγματική «Περιοχή 51» στη Nevada. Έτσι γεννιούνται ερωτήματα και φοβερές υποψίες για το ποιος κυβερνάει στ’ αλήθεια. Υποτίθεται πως η εξουσία σύμφωνα με το Σύνταγμα, βρίσκεται στα χέρια του λαού (υποτίθεται πάντα), η ύπαρξη όμως και μόνο του Mount Weather αποδεικνύει άλλα…

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ «ΑΔΕΛΦΑΚΙ» ΤΟΥ MOUNT WEATHER ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Στις 16 Απρίλη 1996, οι «Times» της Νέας Υόρκης έγραψαν για μια περίεργη στρατιωτική βάση στη Ρωσία. Βάσει ενός μυστικού σχεδίου που φέρνει στη μνήμη τις πιο κρύες μέρες του Ψυχρού Πολέμου, οι Ρώσοι κατασκευάζουν ένα τεράστιο υπόγειο οικοδόμημα στα Ουράλια. Κρυμμένο μέσα στο βουνό Yamantau στην περιοχή Beloretsk των νοτίων Ουραλίων, το σχέδιο προέβλεπε την κατασκευή ενός αχανούς συγκροτήματος με σιδηροδρομικές γραμμές, λεωφόρους και χιλιάδες εργάτες. Οι «Times», έχουν δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων ν’ αναφέρονται σ’ αυτό ως «ορυχείο», «υπόγειο θησαυροφυλάκιο», «αποθήκη τροφίμων» και «καταφύγιο της κυβέρνησης σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου» (σας θυμίζει κάτι το τελευταίο;).

Φαίνεται πως το Ρωσικό Κοινοβούλιο γνωρίζει για τις υπόγειες βάσεις της Ρωσίας, όσα το Κογκρέσο των ΗΠΑ για το Mount Weather. Σύμφωνα με τους «Times»: «Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας καθώς και όλο το Υπουργείο, αρνήθηκαν να πουν αν το Κοινοβούλιο γνωρίζει τις λεπτομέρειες του σχεδίου, τον σκοπό και τον προϋπολογισμό του. Δήλωσαν μόνο ότι λαμβάνει χρήσιμες στρατιωτικές πληροφορίες». Ενδιαφέροντα είναι και τα όσα είπε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Washington: «Δεν μπορούμε με ακρίβεια να προσδιορίσουμε τον σκοπό του και οι Ρώσοι δεν είναι και πολύ πρόθυμοι να μας δεχτούν εκεί. Οι προδιαγραφές του είναι πολύ υψηλές και τα απαιτούμενα κονδύλια τεράστια. Οι χρηματοδοτήσεις γίνονται σε περίοδο που οι Ρώσοι παραπονιούνται ότι δεν έχουν λεφτά να αναπτύξουν προγράμματα αφοπλισμού».

Η κατασκευή αυτού του υπογείου συγκροτήματος προχωρούσε με γοργούς ρυθμούς την ίδια περίοδο που το Ρωσικό Κοινοβούλιο γκρίνιαζε στον Yeltsin ότι δεν μπορεί να πληρώσει 250.000.000 δολάρια σε εργατικούς μισθούς, ενώ ξόδευε ακατάπαυστα τεράστια χρηματικά ποσά προκειμένου να συμμετάσχει σε προγράμματα αφοπλισμού. Αξιοσημείωτο είναι πως ένα μέρος τον χρημάτων που ξοδεύτηκαν για την τεράστια αυτή κατασκευή στο Yamantau προέρχεται από την χρηματοδότηση των ΗΠΑ προκειμένου να προχωρήσει ο πυρηνικός αφοπλισμός της Ρωσίας. Κι επειδή είναι απόλυτα βέβαιο πως οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν είναι τόσο άσχετες, κανένας δεν μπορεί να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τις δηλώσεις του Ashton Carter, από τους επικεφαλής της διεθνούς ασφαλείας του Πενταγώνου: «Δεν ξέρουμε ακριβώς τι είναι». Γιατί αμέσως μετά έρχεται η διαβεβαίωση: «Από τις πληροφορίες που παρείχαν οι Ρώσοι, δεν προκύπτει απειλή για τις ΗΠΑ».

Κι ό,τι δεν είναι απειλητικό είναι σύμφωνο με τις κοινές επιδιώξεις των πάλαι ποτέ υπερδυνάμεων και τώρα συμμάχων στον «κοινό πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Οι κοινές αυτές επιδιώξεις φαίνεται πως έχουν δρομολογηθεί εδώ και πολλές δεκαετίες…

Από την ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, φ. 43, Οκτώβριος 2005

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: