ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το φύλλο 147 της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Από την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας και στους χώρους διάθεσης του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

DIADROMH 147

Ακολουθεί το προλογικό σημείωμα, αυτής της έκδοσης, από τον Κύκλο Σύνταξης:

Οι νεόκοποι διαχειριστές των κρατικών υποθέσεων, αφού εναρμονίστηκαν πλήρως με τους προκατόχους τους, όσον αφορά την περιβόητη παράταση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, θα ασχοληθούν απερίσπαστοι με την καταστολή του λεγόμενου «εσωτερικού μετώπου».

Εδώ χρειάζονται ορισμένες επισημάνσεις. Οι αντιδράσεις που ήδη διαφαίνονται στο εσωτερικό του συ.ρι.ζα. φυσικά και είναι, όχι απλά προβλεπόμενες, αλλά και προκατασκευασμένες. Ο λόγος είναι απλός. Δεν υπήρχε ούτε κουνούπι στο εν λόγω κομματικό συνάφι, που διατηρούσε έστω και τις πιο μικρές αυταπάτες για το είδους της «διαπραγμάτευσης», αλλά και του αποτελέσματος, που θα έφερναν οι «διαπραγματευτάδες». Το μέγεθος της εξαπάτησης άλλωστε δεν αφήνει περιθώρια για λάθος εκτιμήσεις, τουλάχιστον χωρίς υστεροβουλία. Δεν παρατείνεται, λοιπόν, κανενός είδους ελπίδα. Όσοι διαλαλούν ήδη κάτι τέτοιο ή πρόκειται να το κάνουν στο επόμενο διάστημα και μάλιστα από κινηματικής πλευράς, γνωρίζουν το μέγεθος του ψεύδους, απλά αγοράζουν λίγο από εκείνο τον πολύτιμο χρόνο που χρειάζεται η κυβέρνηση «σωτηρίας».

Όσον αφορά τους κομματικούς «αμφισβητίες», είναι μαθημένα τα βουνά από το χιόνια. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν οι διαγραφές, οι εσωκομματικές αντιπολιτεύσεις, ο εσωκομματικός διάλογος και η «σύγκρουση» στα κομματικά όργανα κοκ. Το καρότο όσον αφορά την κινηματική αντιπολίτευση, η αναγκαιότητα της οποίας είχε ήδη διακηρυχθεί προεκλογικά, θα αποτελέσει, στο χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει, η αναγνώριση των κινηματικών δομών, και όποιου αυτοοργανωμένου μορφώματος ελέγχεται άμεσα ή έμμεσα.

Η αριστερά, θα το επαναλάβουμε, παραμένει το πιο χρήσιμο δεκανίκι της κυριαρχίας. Η θέση της αυτή, όχι απλά δεν αμφισβητείται, αλλά ενισχύεται κάθε φορά που αναλαμβάνει επί πλέον καθήκοντα. Στην προκειμένη περίπτωση η συνεισφορά της θα είναι τέτοια ώστε δικαίως θα σταθεί αντάξια των «μεγάλων στιγμών» του παρελθόντος. Μόνο που σε αυτές τις περιπτώσεις τα πέπλα αφήνουν παντελώς γυμνό τον βασιλιά, αλλά και τους κάθε λογής αυλικούς του…

Μάρτιος 2015

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: