ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το φύλλο 146 της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Από την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας και στους χώρους διάθεσης του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

DIADROMH 146

Ακολουθεί το προλογικό σημείωμα, αυτής της έκδοσης, από τον Κύκλο Σύνταξης:

Aut viam inveniam aut faciam

(τον δρόμο ή θα τον βρούμε ή θα τον φτιάξουμε)

Θα περιμενε κάποιος να είναι εντελώς περιττό να βεβαιώσουμε ότι οι εφιάλτες ή οι προσδοκίες του Συριζα και κάθε κόμματος, είτε προΐσταται στην διαχείριση των κρατικών υποθέσεων είτε όχι, δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ δικοί μας. Το ίδιο περιττή θα έπρεπε να είναι και οποιαδήποτε δήλωση αναρχικών σχετικά με την πλήρη, συνεχή και αταλάντευτη θέση τους απέναντι και ενάντια σε κάθε μορφής εξουσία. Και όμως. Μας καλούν διάφοροι πρώην κινηματίες και νυν φερέφωνα της νεόκοπης εξουσίας να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο «κριτικά» έστω και «χωρίς αυταπάτες». Μας καλούν να βάλουμε αιτήματα και να τα παζαρέψουμε, να ευλογήσουμε τα «θετικά» μέτρα, να προσκυνήσουμε το «θεάρεστον» έργο της αριστερής κυβέρνησης. Μας καλούν ακόμη να συνετιστούμε, να μπούμε στο μικρό τους «τσεπάκι», να διαλέξουμε τις «ζώνες» ελευθερίας που μας ταιριάζουν και να μαντρωθούμε, να καταναλώσουμε εναλλακτισμό με το κουτάλι, γιατί έτσι έχουν συνηθίσει να κουλαντρίζουν το κίνημα.

Μας καλούν να στηρίξουμε και μάλιστα με κινητοποιήσεις το έργο τους, τους «δικούς» τους σχεδιασμούς, δηλαδή εκείνους της οικονομικής και πολιτικής ελίτ των κυρίαρχων με τους οποίους ήδη εδώ και καιρό συνομιλούν και συντονίζονται (μεγαλοτραπεζίτες ντόπιοι και ξένοι, εκπρόσωποι ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ε.Ε. κ.ά.).

Μας καλούν να δεχθούμε τις συμφωνίες, κρυφές και φανερές, που έχουν υπογράψει, να αποδεχθούμε τα καινούργια δεσμά χωρίς όρους ή μάλλον πανηγυρίζοντας. Γιατί αυτή είναι και η μόνη τους διαφορά.

Μας καλούν κάθε λογής παπαγαλάκια του Συριζα, να ενταχθούμε σε μια «προωθητική αντιπολίτευση» –δηλαδή σε μια συστράτευση συνενόχων– προκαλώντας και απειλώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση ούτε η κυβέρνηση της αριστεράς ούτε το κίνημα θα τα πάνε καλά. Αν και το γνωρίζουν καλά, ας τους το επαναλάβουμε: Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

Γνωρίζουμε –και δεν είμαστε οι μόνοι–, ότι η έλευση του Συριζα έρχεται να πιστοποιήσει την βιώσιμη συνέχεια όλων όσων ήδη έχουν επιβληθεί σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Δεν έχουν συμφωνήσει να γίνουν «καλά» παιδιά, ενώ προηγουμένως έκαναν «αταξίες». Ήταν και παραμένουν στυλοβάτες του καθεστώτος, του ίδιου πολιτικού και οικονομικού συστήματος, όπως έχουν αποδείξει, πάντα και με συνέπεια, τις κρίσιμες στιγμές. Το αριστερό προφίλ και οι αντιμνημονιακές κορώνες αποτελούν ακόμη τον καλύτερο φερετζέ.

Γνωρίζουμε ότι δεν έχουνε πολύ χρόνο και ανησυχούν γι’ αυτό. Δεν σκοπεύουμε να τους χαρίσουμε ούτε ένα λεπτό. Θέλουν να επιβάλλουν την κοινωνική συναίνεση και, πιστεύουν, ότι είναι επιστήμονες στην καταστολή και στην κοινωνική αφομοίωση.

Μόνο που…

Fortuna vitrea est: tum cum splendet frangitu.

(Η τύχη είναι γυαλί: εκεί που λάμπει, θρυμματίζεται

Φεβρουάριος 2015

anarchy.gr

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: