Αντί ευχής… δι’ ευχών…

anarboyΗ ανθρώπινη ενότητα, η ανθρώπινη κατανόηση, οι ανθρώπινες σχέσεις, η τίμια ανθρώπινη αποκατάσταση αρμονικών σχέσεων και η ουσιαστική μοναδικότητα κάθε ανθρώπου, αυτές είναι οι βασικές έννοιες πάνω στις οποίες μπορεί να οικοδομηθεί ένας νέος κόσμος. Είναι τα ουσιαστικά μέσα δια των οποίων θα εξαλειφθεί o ανταγωνισμός και θα τερματιστεί η εκμετάλλευση ανθρώπων από άλλους ανθρώπους, οι οποίοι με νόμους θεσμούς, μηχανισμούς επιβεβλημένες συνήθειες και καταστάσεις διατηρούν και ενισχύουν με την βία και τον εξανδραποδισμό τον διαχωρισμό και την αντιπαλότητα ανάμεσα στις ομάδες των ανθρώπων, έχοντας, έτσι, στήσει φράγματα στην πανανθρώπινη ελευθερία

Χρειάζεται να υπάρξουν καθοριστικοί παράγοντες και συντελεστές οι οποίοι θα συμβάλλουν στην αποτροπή και το τέλος πολλών ακόμη εμποδίων, που υπάρχουν, ώστε να αναδειχθεί ένα κόσμος ανεξούσιος και απελευθερωμένος πνευματικά. Υπάρχουν, επίσης, σημαντικότατα εμπόδια, όπως η διαρκώς εντεινόμενη και εκτεινόμενη καταστροφή της μητέρας γης και η (ολοένα διογκούμενη) άνιση κατανομή του πλούτου της.

Όσο τα πλάσματα το ζωικού βασιλείου θα παραμένουν σκλαβωμένα, θα βασανίζονται και θα εξοντώνονται στα σύγχρονα κρεματόρια και σφαγεία μετά την διαδικασία εκτροφής τους, όσο κάθε εναπομείναν ελεύθερο πλάσμα θα εξοντώνεται στο όνομα της περιστασιακής γαστρονομικής απόλαυσης ορισμένων, όσο το φυτικό μέρος της γης θα λεηλατείται, όσο τα ορυκτά συστατικά της γης θα μετατρέπονται σε φονικά και καταστρεπτικά εργαλεία, ο κόσμος ως σύνολο θα οδεύει προς την καταστροφή. Όσο θα συνεχίζουν να υπάρχουν αυτές οι καταστάσεις οι άνθρωποι θ’ αδυνατούν να εκπληρώσουν το ένδοξο πεπρωμένο τους.

Αυτοί, λοιπόν, καθώς και χιλιάδες ακόμα λόγοι και πραγματικότητες είναι που μας βάζουν σε σκέψη, και οι οποίοι αφ’ ενός μας εμποδίζουν και αφ’ ετέρου μας παρακινούν στο να σας ευχηθούμε για έναν χαρούμενο και ευδαίμονα κύκλο, ο οποίος αρχίζει, έναν κύκλο όπου η απελευθερωμένη σκέψη και δράση θα δημιουργεί!

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: