ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το φύλλο 144 της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Από την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας και στους χώρους διάθεσης του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

diadromi_144.qxp

Ακολουθεί το προλογικό σημείωμα, αυτής της έκδοσης, από τον Κύκλο Σύνταξης:

«Πολίτες, φοβούμαι πως η επανάσταση, όπως ο Κρόνος, θα φάει διαδοχικά όλα της τα παιδιά και θα δημιουργήσει ένα δεσποτισμό με όλους τους κινδύνους που τον συνοδεύουν», ήταν τα τελευταία λόγια του γάλλου επαναστάτη Pierre Vergniaud, (1753-1793), λίγο πριν αποκεφαλιστεί στην γκιλοτίνα, ενώ ο Albert Camus (1913-1960), σημείωνε ότι «Ο σκλάβος ξεκινά ζητώντας δικαιοσύνη και καταλήγει να περιμένει να φορέσει ένα στέμμα».

Έχει γραφτεί ακόμη, ότι η εξουσία είναι ο ανεμόμυλος που αλέθει τον «χρόνο» μας, τον «χρόνο» που κάθε άνθρωπος κρύβει σε ένα «συρτάρι σιωπής». Έχουν γραφτεί ακόμη τόσα και τόσα για την ελευθερία επιλογών ή βούλησης, για το αν πράγματι υφίσταται οποιαδήποτε δυνατότητα απόδρασης, ή αν όλα ήδη αποτελούν ένα αναπόδραστο παρελθόν, αν, με άλλα λόγια, αυτό που έρχεται το έχουμε ζήσει ήδη, και απλά συναντούμε ξανά και ξανά την αέναη επανάληψή του. Και οι ζωές μας, ο πόνος, η δυστυχία και η απογοήτευση, οι στιγμές ευτυχίας, η χαρά και η ικανοποίηση, η απώλεια και η εξέγερση, σταγόνες στον ωκεανό ή τα πάντα; Η πηγή του κακού υπάρχει και μπορεί να στερέψει; Η δικαιοσύνη θα φουσκώσει σαν ένα ποτάμι που θα παρασύρει τα πάντα στο πέρασμα του ή είναι αδύνατο κάτι τέτοιο;

Δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο μας πληροφορούν οι επιστήμονες, ανακοινώνοντας την έλευση μιας ακόμη νέας εποχής. Θα γινόμαστε αόρατοι, θα πραγματοποιούμε ταξίδια στον χρόνο, θα τηλεμεταφερόμαστε, θα χρησιμοποιούμε την τηλεπάθεια για να επικοινωνούμε. Και όμως, το φως μοιάζει να κρύβεται περισσότερο από ποτέ από χιλιάδες σύννεφα.

Και η «νέα σπορά» δυνατή και αυτή ή αδύνατη;

Όχι δεν καθυστερούμε, ούτε όμως βιαζόμαστε.

«Φώναξε τα παιδιά να μαζέψουν την στάχτη και να την σπείρουν. Ό,τι πέρασε σωστά πέρασε…» ( Γ. Σεφέρης).

Δεκέμβριος 2014
anarchy.gr
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: