Το γαϊδούρι της Αμφίπολης!

gaidouriΚι όμως, τον πνίγει το δίκιο. Τίποτα δεν τέλειωσε. Όχι ακόμη τουλάχιστον. Όσο η γριά ξεδοντιάρα σκαπάνη θα τρώει λίγο-λίγο τις επικαθήσεις του χρόνου, σε τούτα εδώ τα μάρμαρα που κακιά σκουριά δεν πιάνει… (α, ρε Νταλάρα!), μπορούμε να ελπίζουμε. Ζούμε δεν ζούμε. Η κύριος Τασούλας εμίλησε. Κι όσον αφορά, εν προκειμένω, την Αμφιπόλια περίπτωση, δήλωσε αγανακτισμένος πως δεν θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με απληστία εικόνων (!).

Θα το ξαναπούμε κι ας γίνουμε ίσως κουραστικοί∙ έχετε δίκιο υπουργέ, όλο αυτό το τηλεοπτικό μπαλνταφάν περί του «ένοικου» του εν λόγω ταφικού μνημείου (χμμ… για αυτό ίσως κι ο σοφός λαός ομιλεί περί «τελευταίας κατοικίας»), δεν εκπονήθηκε∙ ενορχηστρώθηκε και σερβιρίστηκε αφειδώς και σε γενναίες μερίδες από το κράτος. Όχι, σκοτεινοί κύκλοι προσπαθούν επιμόνως να διαβάλουν με όλα τα μέσα την κυρία Περιστέρη και το έργο της.

Τούτοι, οι σκιώδεις συνωμότες, δίχως να πάρουν την άδεια σας, πιπίλησαν τα μυαλά των καναπεδόφιλων με εικόνες, πληροφορίες κι εικασίες περί της ανασκαφικής δραστηριότητας στον λόφο Κάστα: φορούσαν τελικά μάσκαρα οι κρύες σαν μάρμαρο καρυάτιδες; Ποιο γνωστό σκυλοτράγουδο σιγομουρμουρίζει –νταλκαδιάρης γαρ– ο εργάτης στον τρίτο θάλαμο; Ακολουθεί τελικά ολάκερο υπόγειο νεκρικό ησυχαστήριο πέρα απ’ τους θαλάμους; Κι αν ναι, χρειαζόμαστε την συμβολή του συναδέλφου Indiana Jones για να προσπελάσουμε επιτυχώς τις ενδεχόμενες παγίδες με ακόντια και βέλη; Μήπως τελικά αντί για τον Αλέξανδρο, τον Μέγα Εξουσιαστή, βρεθεί το άβατον καταβάσιο για τον Άδη, η πηγή της λησμονιάς, το λευκό κυπαρίσσι κι ο μπλε εξωτικός λωτός;

Τούτα, λοιπόν, είναι προβακατορολογίες  των μ.μ.ε, που ως γνωστόν ουδόλως συνεργάζονται με το κράτος, κύριε Τασούλα. Είναι περιττό να προσθέσουμε πως δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο, αλλά και τον δικτατορίσκο Σαμαρά (που ειρήσθω εν παρόδω έσπευσε να θαυμάσει πρώτος κι εκ του σύνεγγυς τα έργα και τις ημέρες της «φυτευτής» από τον ίδιον Περιστέρη), πριν κατακλείσουν κατά δεκάδες οι δημοσιογράφοι την θησαυροφέρουσα γη της Αμφιπόλεως.

Κύριε Τασούλα, τόσο εσείς όσο κι οποιοσδήποτε έτερος Καππαδόκης  εκ της πολιτικής αγέλης, χαμένοι για τα καλά σε κόσμους εξουσιομανιακώς πλασμένους, μπορείτε να βιολάρετε ανέτως Παγκανίνι (ή ο,τι άλλο προαιρείσθε), καθώς ο αιώνιος βαρκάρης σας περνά στην αντίπερα όχθη της αμεταβλήτου ανυποληψίας. Δεν θα σας σταματήσουμε. Εκφραστείτε ελεύθερα. Μόνον οβολό μη μας γυρέψετε.  Τέρμα λοιπόν τα δίφραγκα. Ιδίως για φαιδρά πολιτικά θεάματα κι οπερέτες ανασκαφικού ή μη ενδιαφέροντος.

Πόντιξ ο Σισσύφιος

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: