ΗΠΑ: η δολοφονία του Μάικλ Μπράουν σπέρνει πάλι την ανησυχία στους κρατιστές

_76934022_76934021Τηλεοπτικά βίντεο απεικονίζουν άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους να κουβαλάνε αυτόματα όπλα πάνω σε βαριά θωρακισμένα οχήματα να τριγυρνούν στο Φέργκιουσον, μια μικρή πόλη-προάστιο του Σεντ Λούις. Κανείς δεν ξέρει αν είναι μπάτσοι, στρατιώτες ή μισθοφόροι…

Για τέταρτη βραδιά την Τετάρτη συνεχίζονταν οι άγριες ταραχές μετά την δολοφονία το Σάββατο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, ο οποίος ήταν άοπλος, από αστυνομικό.

_76934140_76934139Πολλά καταστήματα λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν, οδοφράγματα στήθηκαν παντού και οι συγκρούσεις με τους μπάτσους ήταν πολύωρες. Διαδηλωτές επιτίθενται με μολότοφ και με ό,τι άλλο διαθέτουν, οι μπάτσοι ρίχνουν δακρυγόνα προσπαθώντας να τους διαλύσουν. Δεκάδες άτομα έχουν συλληφθεί.

Οι αρχές ακόμα δεν έχουν ανακοινώσει το όνομα του φερόμενου ως δολοφόνου-μπάτσου καθώς υπάρχουν σοβαροί φόβοι για τον ίδιο και την οικογένειά του. Δημοσιεύματα αναφέρονται στον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» προσπαθώντας προφανώς να αλλάξουν το _76934020_76934019περιεχόμενο της εξέγερσης στο Φέργκιουσον.

Το όνομα του αστυνομικού που δολοφόνησε  το νεαρό είναι Ντάρεν Γουίλσον και δόθηκε στην δημοσιότητα την Παρασκευή 15 Αυγούστου.

 

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: