Οι Βοργίες του 1%

fotis«Παραιτούμαι!» βροντοφώναξε ο Φώτιος Α΄ ο Σεμνός και σιωπή κάλυψε σαν μελανό πέπλο τη ΔΗ.ΜΑΡ απ’ άκρη σ’ άκρη. Μέχρι και τα επάργυρα μανουάλια σβηστήκαν μοναχά τους σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας. Ο αρχιθαλαμηπόλος Ψαριανός, αφού τίναξε τα ροκανίδια απ’ τη λάμα του πριονιού του, άνοιξε τα χέρια προς τον ουρανό και είπε: «Ω πολυχρονεμένε Βοναπάρτη, ημών Βενιζέλε, γενηθήτω το θέλημα σου! Ελθέτω  η πρωθυπουργία σου! Εγώ, ο ταπεινός σου πολιτικός δούλος, που μετά την ΑΕΚ δεν έχω άλλον από εσέ στον κόσμο τούτον πιο ψηλά, σου υπόσχομαι πως από τούδε και στο εξής το άοσμο, άχρωμο και άγευστο κόμμα μας θα γίνει γάργαρο νερό για να ποτίζει την Ελιά σου! Ας είναι χιλιόχρονη η εξουσία της! Και εγώ δεν ζητώ πολλά∙ άμα τη πρωθυπουργία σου, να ένα υπουργειάκι∙ έτσι, για τα γεράματα, που λένε».

Αλλά πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ο Φώτιος την γνώμην του αλλάζει∙ και απευθυνόμενος εις τα κομματικά όργανα, τους λέγει ευθαρσώς: «Δεν παραιτούμαι κύριοι∙ αν βαστάνε τα κότσια σας, παραιτήστε με!». Οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως ο Φώτιος, για χρόνους και καιρούς, υπήρξε μέγιστος ακροβάτης στις αυτοκρατορικές αυλές, πως οι κωλοτούμπες και τα «αεροπλανικά» του κόλπα ήσαν ζηλευτά∙ βασιλείς και σουλτάνοι από μέρη εξωτικά έστελναν πρεσβείες να κλείσουν τον ταλαντούχο καλλιτέχνη, έστω  και για λίγες εμφανίσεις, στα ανάκτορά τους. Κάποιοι μάλιστα του είχαν κολλήσει και το παρατσούκλι Κομανέτσι της Ψωροκώσταινας. Κακίες.

Και τώρα ο Φώτιος, κραδαίνοντας ως πολεμικό φλάμπουρο το 1% των εκλογών, προχωρά πανέτοιμος να τσακίσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Leparti ecest moi (το κόμμα είμαι εγώ), ξεκαθαρίζει προς δικούς και επίδοξους αποστάτες, ως άλλος Λουδοβίκος. Θα τα καταφέρει; Οψόμεθα. Ένα είναι ωστόσο σίγουρο∙ πως αν παραμείνει στο τιμόνι της ΔΗ.ΜΑΡ, μετονομάζεται ασυζητητί από Φώτιος Α΄ ο Σεμνός, σε Φώτιος Α’ ο Μέγας Μπλοφατζής. Ούτε για τέταρτο σε «καρέ» δεν θα τον καλούν πλέον.

Μαύρο δάκρυ λούζει λοιπόν το στιλάτο και μυριότσεπο γιλέκο του αρχιθαλαμηπόλου Ψαριανού. Ούτε καν τα ρηξικέλευθα αστεία του επιστήθιου φίλου του Τζιμάκου Πανούση, ούτε ακόμη και αυτή η άνοδος της αγαπημένης του ΑΕΚ στη Β΄ εθνική είναι ικανά να του χαρίσουν το χαμόγελο. Πως πάνε τώρα στο πολιτικόν θηρίον με άδεια χέρια Γρηγόρη; Με σίελο θα βλαστήσει η Ελιά; Και ο Βενιζέλος δεν είναι κανένα «κουρασμένο παλικάρι»∙ αν πας να πριονίσεις την Ελιά του, θα σε κάνει μια χαψιά. Διότι εσύ διαθέτεις χειροκίνητο πριονάκι από τα πανέρια κι αυτός βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο τελευταίας τεχνολογίας. Ψέμματα; Τώρα βέβαια, κάτι θα έχεις διδαχθεί και εσύ από τα έργα και τας ημέρας του πολυχρονεμένου Φωτίου και αν χρειαστεί, θα την κάνεις ομοίως την κυβίστησή σου∙ κάλλιο παραμένων στα στασίδια της ΔΗ.ΜΑΡ, παρά πολιτικά ανέστιος. Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν, που έγραψε και ο Λουκιανός…

σύντροφοι για την Αναρχική απελευθερωτική δράση

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: