Νέα από Ρωσία

images (3)O Dmitry Rezanovich συνελήφθη στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα στα μέσα Μαρτίου. Καταδικάστηκε σε διοικητική απέλαση από τη Ρωσική Ομοσπονδία για παραβίαση του καθεστώτος κατοικίας. Οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι ήταν ύποπτος για συμμετοχή στο EuroMaidan και για προετοιμασία τρομοκρατικού χτυπήματος εναντίον του πυρηνικού εργοστάσιου του Κουρσκ. Κινήσεις αλληλεγγύης έλαβαν χώρα σε Κίεβο, Μόσχα και Λβιβ.

Στις 13 Μαρτίου, δεκατρείς αντιφασίστες καταδικάστηκαν σε πρόστιμο 20.000 ρούβλιων (περίπου 400 ευρώ) για το κρέμασμα πανό στη μνήμη των Stanislav Markelov και Anastasiya Baburova από την κορυφή ενός κτιρίου.

Στις 18 Μαρτίου σε εκδήλωση υπέρ του Πούτιν αναρχικοί μοίρασαν κείμενα για την κατάσταση στην Κριμαία. Προσήχθησαν, έγιναν έρευνες σε βάρος τους και αφέθηκαν μετά από γραπτές εξηγήσεις.

Στις 5 Απριλίου ο αναρχικός και αντιφασίστας Alexey Sutuga συνελήφθη μαζί με άλλα 10 άτομα. Ανακρίθηκαν για κάποιες πρόσφατες επισκέψεις στην Ουκρανία.

Στις 7 Απριλίου κατηγορήθηκε για «χουλιγκανισμό από κοινού» για συμπλοκές με νεοναζί.

Στις 8 Μαρτίου έγινε μια κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία στο Petrozavodsk. Την προηγούμενη μέρα οι διοργανωτές, ανάμεσά τους και αναρχικοί, δέχθηκαν επίθεση από μασκοφόρους και τραυματίστηκαν. Κάποιοι απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα.

Τεύχη του περιοδικού “Avtonom” προστέθηκαν στην ομοσπονδιακή λίστα εξτρεμιστικού υλικού (τ. 29,32,33).

Ο Alexey Raskhodchikov, αναρχικός από το Μουρμάνσκ καταδικάστηκε στις 11/2 για βία εναντίον δημόσιας αρχής με κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή (άρθρο 318 του Π.Κ.).

Κινήσεις αλληλεγγύης έγιναν στις πόλεις Arkhangelsk, Apatity, Vologda, Saint Petersburg, Petrozavodsk καθώς και στην Πράγα της Τσεχίας (http://raskhodchikov.info)

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: