Το αντιεκλογικό διήμερο στην Αθήνα

2014-05-15-201Στο πλαίσιο του προγραμματισμένου αναρχικού αντιεκλογικού διημέρου, την Πέμπτη 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα προπύλαια του πανεπιστημίου της Αθήνας. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρχαν αναρτημένα πανώ στα οποία γραφόταν οι φράσεις: ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και ΜΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΣΑΙ, ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ.

Από την μικροφωνική που είχε στηθεί, εκτός από τα τραγούδια, διαβάζονταν και κείμενα αντιεκλογικού περιεχομένου, ενώ μοιράζονταν, στον διερχόμενο κόσμο, προκηρύξεις και αντίτυπα της αναρχικής εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και έληξε μετά τις 8.

Την επομένη, Παρασκευή 16 Μαΐου, ακολούθησε συζήτηση σε αίθουσα του κτιρίου Γκίνη του Πολυτεχνείου της Αθήνας με θέμα: «Κρίση», Εκλογές και ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και η οποία διήρκεσε από τις 7 το απόγευμα έως τις 10. Κατά την διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκε η σημασία της εκλογικής απεργίας που δεν μπορεί να συσχετιστεί με την αποχή, αλλά με την συνειδητή και ολική απελευθερωτική στάση, της οποίας αποτελεί μία ουσιαστική συνισταμένη.

Το διήμερο είχε οργανωθεί από την Συσπείρωση Αναρχικών.

2014-05-15-203

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: