Η αντι-εκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

IMG_20140515_202030_0Πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη η αντι-εκλογική συγκέντρωση που είχε καλεστεί τις προηγούμενες ημέρες. Η συγκέντρωση κράτησε από τις 19.30 έως τις 21.00 και κατά τη διάρκειά της μοιράστηκαν αντι-εκλογικά κείμενα, αναρτήθηκε πανό στην Καμάρα και στήθηκαν 2 τραπεζάκια με έντυπο αναρχικό υλικό, ενώ διαβάζονταν κείμενα από τη ντουντούκα.

Κατά τη διάρκειά της συγκέντρωσηςμοιράστηκε για λίγο υλικό από άλλη αντι-εκλογική πρωτοβουλία.

Το κείμενο που μοιράστηκε είναι το εξής:


ΕΚΛΟΓΕΣ??? ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Ο πολιτικός θάνατος των λεγόμενων «παλιών» κομμάτων είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους εξουσιαστές  να προχωρήσουν στην αναδιανομή της εκλογικής τους πελατείας. Είναι ηλίου φαεινότερο, πως οι ιδεολογίες, εάν και όπου ακόμη υπάρχουν, δεν είναι τίποτε περισσότερο από διπλανούς πάγκους, που πουλούν ωστόσο το ίδιο ακατάλληλο προς βρώσιν προϊόν την εξαπάτηση, την εξαθλίωση, την σκλαβιά, την άνευ όρων παράδοση στις διαστροφές της κάθε εξουσίας. Η πολιτική, που τρέφει και αναπαράγει τα εξουσιαστικά μας δεσμά, δίνει την ευκαιρία στην απάτη ν’ ανθίσει. Οι εκλογές είναι το άλλοθι της πολιτικής για τα εγκλήματα που διαπράττει εις βάρος των ζωών μας. Η δημοκρατία θέλει την συγκατάθεση μας, για να μπορεί ανενόχλητη να εξαπατά και να εκμεταλλεύεται ο,τιδήποτε ανθρώπινο μέσα μας.

Οι εξουσιαστές βέβαια, αντιλαμβανόμενοι το «κοινόν αίσθημα» δυσαρέσκειας που επικρατεί στους εξουσιαζόμενους απ’ την περαιτέρω εξαθλίωση των ζωών τους, δεν φείδονται «νέων» λαγών απ’ το πολιτικό καπέλο τους. Έτσι ξεφύτρωσαν οι «Ελιές» και φούσκωσαν τα «Ποτάμια». Όσο για το μεγαλείον του αντιφασισμού, είτε εκκινείται από αγαθές προθέσεις είτε παίρνει τη μορφή lifestyle,  ούτε λόγος∙ γεμίζει τις δεξαμενές του Σύριζα και των λοιπών κομμάτων και αποκομμάτων της αριστεράς.

Μέσα απ’ την απάτη των εκλογών αναδύονται οι καινούριοι κάθε φορά υποψήφιοι απατεώνες, που πίσω απ’ τις μάσκες τους έχουν το ίδιο πρόσωπο. Η πολιτική αναπαράγει τον εαυτό της. Αναζητά αυτούς που τυφλά θα την υπηρετήσουν κι αυτούς που θα την ανεχθούν. Το σκηνικό παραμένει πάντοτε το ίδιο.

Το ερώτημα δεν είναι ποιον θα ψηφίσεις, αλλά αν υπάρχει νόημα στη ψήφο σου. Με άλλα λόγια είναι απελευθερωτικό να αναθέτουμε στους τεχνικούς της εξουσίας την διαχείριση των ζωών μας; Σε καμία περίπτωση. Γι’ αυτό και η συμμετοχή στις εκλογές δίνει μόνο νέες προσωπίδες στις παλιές σάπιες μορφές της εξουσίας, χαρίζει συνέχεια στον νεκρωμένο κόσμο της πολιτικής. Όσο γι’ αυτούς που μιλάνε για «ψήφο στα μικρά κόμματα» και λένε ότι «η αποχή ενισχύει το πρώτο κόμμα κλπ.» να τους θυμίσουμε ότι: 1) πολλά μικρά κόμματα, όταν έγιναν μεγάλα, συνέχισαν αμείωτη την καταπίεση και εκμετάλλευση των ανθρώπων και 2) το μαθηματικό αυτό τρικ περί ενίσχυσης των πρώτων κομμάτων, όταν δε συμμετέχει κάποιος στις εκλογές, παραβλέπει το εξής: ότι όταν δεν ψηφίζει, δε συμμετέχει στο αλισβερίσι της εκμετάλλευσης και -ως εκ τούτου- είναι καθαρός και αμόλυντος!

Το ερώτημα είναι, λοιπόν, γιατί, για ποιον λόγο κανείς να ψηφίσει; Για κανέναν λόγο.

ο δρόμος για την καταστροφή της κάθε πολιτικής περνάει και μέσα από τη συνειδητή εκλογική απεργία

KAMIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ

ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύντροφοι για την Αναρχική απελευθερωτική δράση

Αναρχική Αρχειοθήκη Θεσσαλονίκης

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: