Ο Τσίπρας, ο Zizek και η αβάσταχτη ελαφρότητα της «αντιεξουσίας»!

Zizek-TsipΕκατόν ενενήκοντα και πέντε έλληνες και αλλοδαποί επώνυμοι συνιστούν Αλέξη Τσίπρα! Τι καθηγητές πανεπιστημίων, τι ηθοποιοί και λοιποί καλλιτέχνες, τι δημοσιογράφοι και πρώην πρασινοφρουροί (βλέπε αδερφές Κατσέλη)∙ απ’ όλα διαθέτει ο πολιτικός μπαξές. Ωστόσο, ένα όνομα ανάμεσα σε τόσα άλλα κάνει την διαφορά: Slavoj Zizek, καθηγητής της κριτικής θεωρίας, εκ της καστρόκτιστης Λιουμπλιάνα ορμώμενος. Ώπα… για μισό λεπτό! Μήπως, λέμε βρε αδερφέ, μήπως… είναι ο ίδιος Zizek, για τον οποίο έγραφαν και ξανάγραφαν οι «θεωρητικοί» του αναρχοκομμουνισμού και της κοινωνικής ληστείας (sic) ; Ο Zizek είπε το ’να, ο Zizek είπε τ’ άλλο και αφού το έγραψε αυτός δεν μπορεί έτσι θα ’ναι. Και όπως πάντα, οι χειροκροτητές των «σοφών» του λεγόμενου κινήματος, κατάπιαν «αμάσητα» και τούτα∙ τα περί κυρίου Zizek και των «απελευθερωτικών» του πονημάτων.

Και για να εξηγηθούμε∙ δεν αναφερόμαστε στην φράση του τάδε ή στην άποψη του δείνα, η οποία ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθεί ως προμετωπίδα ή για να στηρίξει μια απελευθερωτική πρόταση, ακόμη και αν αυτός που την είπε είναι, επί παραδείγματι, ένας πανεπιστημιακός ή ένας λογοτέχνης, που ουδεμία σχέση έχει με τον αναρχικό λόγο. Το ανωτέρω σχήμα, ουδόλως αποτελεί έκπτωση για τους αναρχικούς/αντιεξουσιαστές. Ομιλούμε για την προώθηση με ταρατατζούμ και τυμπανοκρουσίες ανθρώπων που η σχέση τους με τον εναλλακτικό κρατισμό είναι εξόφθαλμη.

Τώρα λοιπόν, που ο Σλοβένος φιλόσοφος κλείνει με νόημα το μάτι στον κύριο Τσίπρα, θα γίνει άραγε για κάποιους εν μία νυκτί «προδότης»; Πολύ αμφιβάλουμε. Η σακοράφα της «αντιεξουσιαστικής» αριστεράς, είναι μάλλον εις θέσιν να μαντάρει κάθε οπή της κούρελής της αξιοπρέπειας. Βεβαίως, οι έχοντες νουν και οφθαλμούς και τα μπαλώματα μπορούν να διακρίνουν και την οσμή του ψέμματος και της εξαπάτησης να αντιληφθούν.

Δέκα λοιπόν με τόνο κύριε Τσίπρα! Οι «βαριές» πένες της κινηματικής αρθρογραφίας δουλεύουν, εν αγνοία(;) τους, ενίοτε και για πάρτη σας. Τι άλλο να θέλετε; Και εσείς όμως να μην είστε αγνώμων. Άμα τη αναλήψει της πρωθυπουργίας, μην ξεχάσετε ούτε τους ιδίους ούτε τους αβανταδόρους τους. Και τις καταλήψεις να φροντίσετε και τα στέκια και όλα. Διότι το ’να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο. Αν και, από την άλλη, είναι κάτι πρόσωπα κύριε Αλέξη μας που, όσο και αν τα τρίβεις, δεν καθαρίζουν με τίποτα. Γιατί είναι πολιτικές μάσκες και το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η προώθηση της πάρτης τους και ενός υπερτροφικού εγωισμού που δεν διστάζει να βαπτίσει όχι το κρέας ψάρι, αλλά το εξουσιαστικό σε απελευθερωτικό.

Ας είναι. Ούτως ή άλλως, ο «βασιλιάς» δεν είναι απλώς γυμνός, αλλά έχει μετοικήσει πλέον σε παραλία γυμνιστών, απολαμβάνοντας και ένα ολόσωμα μαύρισμα εις υγείαν των κορόιδων. Το αριστερό κουρμπέτι είναι μεγάλο. Και οι καιροί δύσκολοι. Για να δούμε λοιπόν, μετά τον Zizek ποιος σημαδεμένος άσσος θα εξέλθει από τα «αντιεξουσιαστικά» μανίκια;

σύντροφοι για την Αναρχική απελευθερωτική δράση

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: