Αναρχία, μαγειρέματα και μασκαρέματα

μάσκες4Πως μπορεί η είδηση για την έφοδο ενόπλων στην πλατεία των Εξαρχείων να λαμβάνει εκ των υστέρων χαρακτήρα πολιτικής παρέμβασης, αλλά την ώρα που εξελισσόταν το γεγονός και για τέσσερις μέρες πριν την ανακοίνωση για την »ανάληψη ευθύνης» το γεγονός να θεωρείται ανύπαρκτο και ψευδές; Τελικά τι θεωρείται γεγονός και είδηση για το indymedia; Τα μαγειρέματα για το εάν και πως βγαίνει μια είδηση το μόνο που κάνουν είναι να φανερώνουν μια υπόγεια διαδικασία με σκοπό την εξυπηρέτηση συμφερόντων και ανάδειξη πολιτικής γραμμής.

Κάπως έτσι η έφοδος με όπλα σε μια γεμάτη από κόσμο πλατεία και η απαγωγή μετά από τέσσερις μέρες πέρασε από την διαχείριση του indymedia και χαρακτηρίστηκε ως πολιτική παρέμβαση. Για τέσσερις μέρες βέβαια οι δημοσιεύσεις που είχαν σχέση με αυτό το γεγονός κατέληγαν στα κρυμμένα ως ψευδείς, παραπλανητικές και συκοφαντικές. Οι πρώτες κομμένες δημοσιεύσεις άρχισαν 10 και 20 λεπτά μετά την εισβολή των ενόπλων και κατέληξαν στα κρυμμένα:

1) 22:41, Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 

τι εγινε πριν λιγο εξαρχεια???

από ενας απο ολους 

τυποι με πιστολια

πριν 10λεπτα περιπου κ ενω καθομαι σ ενα μαγαζι απεναντι απ την πλατεια ,κοσμος αρχιζει να τρεχει προς θεμιστοκλεους. μετα απο λιγο, περνανε απο μπροστα μου κινηματογραφικα, 10-15 ατο μα με μαυρες στολες ,μασκες και οπλα στα Χερια και εξαφανιζονται προς σολωμου. περιεργη πολυ κατασταση…αν Ξερει κανεις τι παιζει ας πει προτου αρχισουν οι εικασιες

2) 22:53, Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Προσοχή στα Εξάρχεια – Σκηνικό με όπλα πριν 20 λεπτά.

από Ενας μια ενα  

ομάδα 25-30 ατόμων πέρασε ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΣΗΚΩΜΕΝΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ, πήγανε προς τη Θεμιστοκλέους και πήρανε ένα άτομο του βάλανε κουκούλα μπροστά σε όλο τον κόσμο και βρίζοντας έφυγαν απο το ίδιο σημείο που εμφανίστηκαν.Ο κόσμος είναι ανάστατος δεν ξέρει τι να κάνει 

Η ανακοίνωση όμως που ήρθε τέσσερις μέρες αργότερα μιλούσε για γεγονότα που η διαχείριση του indymedia απέρριπτε ως ψευδείς…

 »Ανακοίνωση για τα γεγονότα στην πλ. εξαρχείων το σάββατο 22/3
 
από @ 13:31, Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014
 
Το Σάββατο 22 Μάρτη στις 22.00 σύντροφοι του αναρχικού χώρου πραγματοποιήσαμε μια πολιτική παρέμβαση στην πλ. Εξαρχείων με ένα σαφέστατο μήνυμα και πολλαπλούς αποδέχτες.
Απο εδώ και στο εξής δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον πολιτικοποιημένο κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της, τους κινηματικούς χώρους και τα στέκια. 
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την ιστορική περιοχή των Εξαρχείων έρμαιο στις κάθε λογής μαφίες και συμμορίες. 
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε απαθείς προκλήσεις και εχθρικές συμπεριφορές απέναντι σε άτομα ή χώρους του κινήματος και κατοίκους των Εξαρχείων. 
Ο αριθμός των συντρόφων που συμμετείχαν αλλά και η ύπαρξη βαρύ οπλισμού χρησιμοποιήθηκε για την εμπέδωση του μηνύματος σε αποδέκτες που καταλαβαίνουν δυστυχώς μόνο με αυτό τον τρόπο, όπως επίσης και για την εξασφάλιση των εμπλεκόμενων αγωνιστών κατά την αποχώρηση τους.
Τα Εξάρχεια ανήκουν στους αγωνιζόμενους
και όχι στις μαφίες και τους ένστολους κρατικούς προστάτες τους. »

Οπότε στην συγκεκριμένη έχουμε την πρωτοπορία που η ανάληψη ευθύνης προηγείται του γεγονότος που δεν υπήρχε πριν την ανάληψη ευθύνης…. Τέτοιο σουρεαλισμό θα τον ζήλευε και ο Λουί Μπονιουέλ. Μήπως κάποια γεγονότα είναι πολύ άσχημα για να βγουν χωρίς το απαραίτητο μασκάρεμα;   

Στο όνομα της Αναρχίας λοιπόν τα γεγονότα του προηγούμενου Σαββάτου που χωράει εφόδους σε πλατείες με όπλα, απαγωγές και επίδειξη ισχύος και εξουσίας απέναντι στους μαφιόζους και τις συμμορίες. Άλλος ένας σουρεαλισμός…του ποιος είναι ποιος. Έννοιες που κακοποιούνται και συκοφαντούνται με σκοπό όχι την Αναρχία, αλλά την επιβολή και την εξουσία. 

Ελευθερόκοκκος

Πηγή

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: