Θα απαγορευτούν οι διαδηλώσεις στη Βραζιλία;

Official Opening Ceremony of Rio de Janeiro's 2014 CarnivalTo τραγικό γεγονός του θανάτου του καμεραμαν Santiago Andrade στις 6/2 στο Ρίο, επίσπευσε την επιχείρηση τρομοκράτησης της κοινωνίας από το κράτος, που είχε ήδη αρχίσει στα πλαίσια του επικείμενου παγκόσμιου κύπελλου ποδοσφαίρου.

Αρκετές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο καιρό, όπως η ανωτέρω, που έγινε με αφορμή τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, εκθέτοντας τη ματαιότητα της διοργάνωσης πολυέξοδων αθλητικών εκδηλώσεων τη στιγμή που μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ζει κάτω από τα λεγόμενα όρια της φτώχεια.

Ο άτυχος καμεραμαν εκείνη τη μέρα χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στο κεφάλι και ξεψύχησε μερικές μέρες αργότερα. Το γεγονός αυτό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν μεγάλες εφημερίδες και κανάλια, κατηγορώντας τους διαδηλωτές και ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τους. Έκαναν επίσης σφοδρή επίθεση στα εναλλακτικά δίκτυα ενημέρωσης του ίντερνετ που επιτίθενται λεκτικά στα μεγάλα ΜΜΕ, θεωρώντας τα υπεύθυνα για τη στάση που έχουν αρκετοί αγωνιζόμενοι άνθρωποι εναντίον όσων εργάζονται για μεγάλα κανάλια και εφημερίδες.

Έτσι, πριν λίγες μέρες, το Κογκρέσο έφερε προς ψήφιση ένα νόμο που τιμωρεί πολύ αυστηρά την «πρόκληση πανικού» στην κοινωνία, με ποινές από 15 έως 30 χρόνια. Προσπαθεί επίσης να περάσει αυστηρότερες διατάξεις για τη χρήση κουκούλας σε πορείες. 

Η ειρωνεία είναι ότι πολλοί από τους πολιτικούς που συμμετέχουν τώρα στο Κογκρέσο, ακόμα και η ίδια η πρόεδρος, πριν από κάποια χρόνια χαρακτηρίζονταν οι ίδιοι ως «τρομοκράτες» από τους τότε πολιτικούς τους αντίπαλους…

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: