Στάχτη και μπούρμπερη!

mpazaΣτο Lovech της Βουλγαρίας, μια οικογένεια είχε γίνει αποδέκτης έντονων πιέσεων διότι αδυνατούσε να αποπληρώσει το στεγαστικό της δάνειο προς την τράπεζα. Μπροστά στο τετελεσμένο γεγονός του πλειστηριασμού, η εν λόγω οικογένεια τελικώς «λύγισε» και αποφάσισε να αναλάβει την ευθύνη της αποπληρωμής του δανείου της, με έναν ιδιαίτερο, όμως, τρόπο. Έδωσε τα τελευταία χρήματα που είχε, για να κατεδαφίσει το υποθηκευμένο σπίτι. Το οικόπεδο πάνω στο οποίο είχε κτιστεί το οίκημα δεν είχε συμπεριληφθεί στην υποθήκη. Έτσι η οικογένεια προχώρησε, στο γκρέμισμα του σπιτιού της. Τα μπάζα του κτιρίου φορτώθηκαν, σε ένα μεγάλο φορτηγό και μεταφέρθηκαν στο τοπικό υποκατάστημα της τράπεζας στην πόλη Teteven, όπου είχε υπογραφεί η σύμβαση για την υποθήκη. Η οικογένεια, με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο επέστρεψε, το σπίτι στον ιδιοκτήτη του και μάλιστα με άμεση παράδοση, το κόστος της οποίας και επωμίστηκε εξ ολοκλήρου.

Φανταστείτε, τώρα, την εξής πιθανότητα: Το συμβάν στο Lovech να λειτουργήσει ως παράδειγμα, και να ξεπεράσει τα σύνορα της Βουλγαρίας, αυτός ο όμορφος και συνάμα συνταρακτικός τρόπος αποπληρωμής και ο κάθε απειλούμενος άνθρωπος μπροστά στον εκβιασμό και τις απειλές για πλειστηριασμό του σπιτιού του, να επιλέγει να το γκρεμίσει ή να το κάψει στέλνοντας στα αρπακτικά των τραπεζών, των εφοριών και των υπουργείων τα μπάζα ή τα αποκαΐδια.

Δεν είναι κι αυτή μια κίνηση αποδέσμευσης από τις απειλές, τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία του κράτους και τα διάφορα λαμόγια που λυμαίνονται τις ζωές των ανθρώπων;

Δημοσιεύθηκε από Φ.
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: