Σερβία: πανώ διαμαρτυρίας ενάντια στην ασυδοσία των μπάτσων

490x370_azilanti-i-zandarmerijaΈνα πανώ ξένισε τους κατοίκους της πόλης Νις στη νότια Σερβία τις τελευταίες μέρες. Το πανώ που υψώθηκε σε γέφυρα ποταμού αναγράφει «Δώστε μας τους πρόσφυγες, πάρτε τους  ΜΑΤαζήδες».

Το πανώ κάνει λογοπαίγνιο για την ασυδοσία των μπάτσων που έχει εκφραστεί έντονα τον τελευταίο καιρό στην πόλη, με καθημερινά σχεδόν ανδραγαθήματα των ένστολων, όπως πυροβολισμοί εναντίον πολιτών, τσαμπουκάδες, συμμετοχή σε προστασία μαγαζιών, εμπόριο ναρκωτικών κτλ.

Τοπικά μέσα αναφέρονται μάλιστα σε πρόσφατα περιστατικά, όπως: η ανατίναξη μαγαζιού με στοιχήματα, ο πυροβολισμός εναντίον γυναίκας που έστριψε στραβά με το αμάξι, και η δολοφονία ενός εμπόρου ναρκωτικών από μπάτσο-συνεργάτη του, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει στο Μαυροβούνιο και συνελήφθη.

Στο σύνθημα γίνεται αντιπαραβολή με την κατάσταση που βιώνουν πολλοί πρόσφυγες από Συρία και Ασία στα βόρεια της χώρας, βιώνοντας πίεση και ρατσιστική συμπεριφορά από κατοίκους, οι οποίο κινητοποιήθηκαν πρόσφατα με κλεισίματα δρόμων κοντά στο Βελιγράδι και στην επαρχία Βοϊβόντινα, ώστε να μην μετακινηθούν οι πρόσφυγες αυτοί κοντά στα σπίτια τους.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: