29.366 ή η «εκπαιδευτική καταιγίδα» του Αντώνη Σαμαρά

univΤο καταιγιστικό σύνθημα δόθηκε από εφτά ιδιωτικά κανάλια ταυτόχρονα με συγχρονισμό συμφωνικής ορχήστρας: «Να συγκεντρωθούν οι φοιτητές που θέλουν ανοιχτά τα πανεπιστήμια την Παρασκευή 22 Νοέμβρη το μεσημέρι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών». Το κάλεσμα προερχόταν τυπικά από την φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα anoixtessxoles η οποία έχει να λέει ότι 29.366 φοιτητές έχουν υπογράψει το σχετικό υπόμνημα.

Τί κρίμα όμως. Μόλις 80-100 νοματαίοι, βαριεστημένα αγόρια και κορίτσια από την κυβερνητική νεολαία της ΟΝΝΕΔ μαζί με τους περίεργους και τους περαστικούς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και «κατέλαβαν» το πεζοδρόμιο και τον μπροστινό χώρο των Προπυλαίων μοιράζοντας το υπόμνημα τους. Κατά τα άλλα, «ο Έλληνας κάθεται στον καναπέ και κάνει ό,τι του πουν τα κανάλια» σύμφωνα με τη γνωστή γελοία ρατσιστική θεωρία που λανσάρεται δεξιά και αριστερά εδώ και μια εικοσαετία.

Ας επανέλθουμε, όμως, στα στρατεύματα του Σαμαρά. Όπως βλέπουμε εφαρμόστηκε κατά γράμμα η στρατηγική του Σουν Τζου να καταλαμβάνεις πρώτος το πεδίο της μάχης και να περιμένεις τον αντίπαλο.

Κατά τις 13.00 ήρθε και ο αντίπαλος: μερικές δεκάδες αριστεριστών, ένας μικρός αριθμός απεργών διοικητικών και 6-7 κνίτες, σύνολο 80-90 άτομα. Τα νωχελικά «τάγματα εφόδου» σάλεψαν λίγο, άρχισαν κάποιες διαμαρτυρίες, υπήρξε και μια μικροένταση με συνθήματα, αλλά έκριναν φρόνιμο να αποχωρήσουν χωρίς άλλες τσιριμόνιες από τα Προπύλαια και να αράξουν στο απέναντι πεζοδρόμιο στην πλατεία Κοραή, κατόπιν παραινέσεων από αξιωματικούς της αστυνομίας που επόπτευαν την συγκεντρωσή τους για τυχόν παρατράγουδα. Εκεί άνοιξαν και πανό «να ανοίξουν τα πανεπιστήμια»

Η οδός Πανεπιστημίου έγινε «ουδέτερη ζώνη» ανάμεσα στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα που πολεμούσαν με συνθήματα. Φυσικά η μάχη ήταν εντελώς άνιση, αφού αυτοί που ξεσπίτωσαν τους νεολαίους του Σαμαρά από τα Προπύλαια, τους φώναζαν κατάμουτρα και με περισσότερο πάθος φιλεργατικά και αντι-ΔΑΠ συνθήματα για να σκεπάσουν επίτηδες την τσιριχτή φωνή του «φυτού» με την ντουντούκα από απέναντι: «ανοίξτε-ανοίξτε τις σχολές!»

Οι χορηγοί επικοινωνίας της σύναξης των «ανοιχτών σχολών» αποθανάτισαν το «μέγα πλήθος και πάθος», πήραν συνεντεύξεις από τους διοργανωτές και κατά τις 14:30 τα ηττημένα «τάγματα εφόδου» δίπλωσαν τα λάβαρα και αποχώρησαν ησύχως προς τις καφετέριες του Κολωνακίου…

αυτόπτης
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: