Κυκλοφορεί το 130ο φύλλο της μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Από την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας και στους χώρους διάθεσης του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

diadromi_130

Ακολουθεί το προλογικό κείμενο, αυτής της έκδοσης, από τον Κύκλο Σύνταξης:

Οι επικείμενοι βομβαρδισμοί της Συρίας από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, (γαλλικό, τουρκικό κράτος κ.α.) με την συνδρομή πληθώρας αραβικών κρατών, προεξάρχοντος του σαουδαραβικού, σηματοδοτούν την αναμενόμενη κλιμάκωση του πολέμου στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, έτσι όπως αυτός ορίζεται ήδη εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες από τους βομβαρδισμούς του πρώτου πολέμου στο Κόλπο εναντίον του Ιράκ (1991). Αν η λεγόμενη πτώση του «τείχους» ανάμεσα στα δύο μπλοκ κυριαρχίας (1989) χαρακτηρίζει την «επόμενη ημέρα» στην ευρύτερη ενοποιητική διαδικασία της κυριαρχίας, που σφραγίστηκε με τον βομβαρδισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας (1999), ο δεύτερος πόλεμος του Κόλπου μετά την 11/9 με την κατάκτηση του Ιράκ και ο νέος πόλεμος στο Αφγανιστάν δείχνουν, ποια ήταν και παραμένει η βασική προϋπόθεση της νέας τάξης πραγμάτων.

Μια απλή ματιά στον χάρτη της ανατολικής Μεσογείου και στις χώρες του Μαγκρέμπ Αλγερία, Τυνησία, Λιβύη και από εκεί στην Αίγυπτο, την Κύπρο, την Συρία, την Ιορδανία, ή στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, δείχνει τον «χώρο» που ενοποιείται στην συγκεκριμένη φάση της παγκοσμιοποίησης που διανύουμε. Στην διαδικασία εντάσσεται και αυτή η σημαντικότατη, για τους κυρίαρχους, περιοχή του πλανήτη, δια μέσου της λεγόμενης αραβικής άνοιξης, που ήδη μοιάζει με έναν ατελείωτο βαρύ χειμώνα για τους πληθυσμούς χωρών, των οποίων ο ξεσηκωμός, αν δεν είχε εξ αρχής ελεγχόμενα πυροδοτηθεί, πολύ γρήγορα ποδηγετήθηκε.

Ο εμφύλιος πόλεμος, λόγου χάρη, στην Συρία μόνο εμφύλιος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς τα κράτη που εμπλέκονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμπεριλαμβανομένων των γνωστών υπερδυνάμεων ή των κρατών του Ισραήλ ή της Τουρκίας εν μέσω μάλιστα παγκόσμιας οικονομικής «κρίσης», δεν αφήνουν περιθώρια να αμφισβητηθεί τι διακυβεύεται από την έκβαση του «συριακού» πολέμου. Δεν θα σταθούμε, λοιπόν, ιδιαίτερα στην προπαγάνδα που στηρίζεται στην «αναγκαιότητα των βομβαρδισμών» ως τιμωρητική απάντηση περιορισμένου χαρακτήρα (sic!!!) στην χρήση χημικών, καθώς και στην «αντιπαράθεση» για το αν αποτελεί προϋπόθεση ή όχι η ύπαρξη «αποδείξεων» για το ποιος –το συριακό καθεστώς ή οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες– ευθύνεται γι’ αυτήν.

Δεν θα χάσουμε χρόνο με τις καρικατούρες της προπαγάνδας περί εκδημοκρατισμού των αυταρχικών καθεστώτων και της ανάγκης για παραδειγματική εξόντωση των ηγετών τους είτε επρόκειτο για τον Σαντάμ, που εμφανιζόταν ως η προσωποποίηση του απόλυτου κακού από τις συνασπισμένες δυνάμεις του «καλού», είτε για τον Καντάφι, και τον Μπιν Λάντεν που διεκπεραιώθηκαν με τον κατάλληλο τρόπο: οι φωτογραφίες του Σαντάμ στην αγχόνη και μάλιστα ανήμερα της πρωτοχρονιάς, το παραμορφωμένο από τους πυροβολισμούς στο κεφάλι πρόσωπο του Μπιν Λάντεν, το λυντσάρισμα του Καντάφι καλούσαν το παγκόσμιο φιλοθέαμον κοινό της Δύσης να κοινωνήσει, με τον τρόπο που γνωρίζει, των «αχράντων μυστηρίων» κάθε αιματοβαμμένης επέμβασης κουνώντας τελικά συναινετικά το κεφάλι και μονολογώντας: «τελικά άξιζε τον κόπο, τα καθάρματα πήραν αυτό που τους άξιζε»!!!

Θα σημειώσουμε μόνο ότι, κατά την γνώμη μας, εννοείται πως δεν κρίνεται η έκβαση του «συριακού» πολέμου (ήδη οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 100.000 ανθρώπους), αλλά η επίσπευση της «τελικής»(;) λύσης σε ένα γόρδιο δεσμό αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων, που όμως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα λυθεί για τους κυρίαρχους. Άλλωστε, ουδέποτε είχαν ενδοιασμούς για το πόσο μπορεί να «ξεφύγει» η κατάσταση εφ’ όσον μπορούν να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί τους. Ή μήπως στην συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι διαφορετικά;

Σεπτέμβριος 2013

anarchy.gr

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: