Πληροφοριοδότης του FBI καταθέτει εναντίον των 5 κατηγορούμενων «βομβιστών»

Προχθές οι ένορκοι στο Οχάιο ήρθαν αντιμέτωποι με τις κατηγορίες εναντίον του Joshua Stafford, του πέμπτου κατηγορούμενου για την υπόθεση της υποτιθέμενης απόπειρας ανατίναξης γέφυρας στο Οχάιο. Τότε οι 5 είχαν συλληφθεί κατέχοντας ψεύτικα εκρηκτικά τα οποία είχε προμηθεύσει το FBI.

Ένας πληροφοριοδότης του FΒΙ, ο Shaquille Azir, κατέθεσε ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη του Stafford και των αναρχικών φίλων του από το κίνημα Occupy Cleveland και μετά σχεδίασαν την ανατίναξη.»Do you want me to find you guilty of contempt?» Dowd asked. «Sit down and don’t interrupt the witness.»

O Stafford αντιμετωπίζει μέχρι και ισόβια κάθειρξη για την απόπειρα ανατίναξης της γέφυρας 82 του Οχάιο.

Οι άλλοι 4 κατηγορούμενοι δήλωσαν ένοχοι και τώρα βρίσκονται στη φυλακή.

Ο Douglas Wright, 27, καταδικάστηκε σε 11 1/2 χρόνια, ο Brandon Baxter, 21 σε 9 χρόνια και 9 μήνες, ο Connor Stevens, 21, σε 8 χρόνια, και ο Anthony Hayne, 35, σε 6 χρόνια.

Οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν με κινητό τηλέφωνο να πυροδοτήσουν τη βόμβα με το ψεύτικο C-4 στις 30/4/2012!

Ο Azir περιέγραψε το Wright σαν αναρχικό που έκανε ζημιές σε τράπεζες και άναβε καπνογόνα σε πορείες, όπως είχε αναφέρει και στον καθοδηγητή του στο FBI, τον πράκτορα Ryan Taylor.

Ο χαφιές περιέγραψε επίσης πώς οδήγησε τους 5 και τα ψεύτικα εκρηκτικά στη βάση της γέφυρας τη νύχτα εκείνη.

Ο Azir, γνωστός πρότερα και ως Kelvin Jackson, είχε πολλές καταδίκες από το 1992 έως το 2011 για ληστείες, ναρκωτικά και πλαστές επιταγές.

Ανέφερε ότι δούλευε για το FBI από το 2011 και πήρε περίπου 6.000 δολάρια για πληροφορίες σε εγκληματικές υποθέσεις, όπως η υποτιθέμενη απόπειρα ανατίναξης.

 

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: