Συνεχίζονται αμείωτα οι συγκρούσεις στη Βραζιλία

photo_1371745532519-1-0Περίπου 150.000 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Ρίο το Σάββατο. Πολλοί απ’ αυτούς προσπάθησαν να σπάσουν τις γραμμές των μπάτσων και έτσι ξέσπασαν νέες συγκρούσεις, με πολλούς διαδηλωτές κουκουλωμένους να σπάνε μαγαζιά γύρω από ένα γήπεδο. Συγκρούσεις που συνταράσσουν το κράτος της Βραζιλίας τις τελευταίες μέρες. Το Σάββατο η αστυνομία είχε να διαφυλάξει και αγώνες ποδοσφαίρου, εν όψει του Παγκόσμιου Κύπελλου ποδοσφαίρου που γίνεται την επόμενη χρονιά, ένας θεσμός που όπως κάθε μορφή επαγγελματικού αθλητισμού εξυπηρετεί και προωθεί τα σχέδια των κρατών για αποχαύνωση και έλεγχο των μαζών.

Οι διαδηλώσεις του Σαββάτου δεν ήταν τόσο μεγάλες όσο της Πέμπτης, όταν 1 εκατομμύριο άνθρωποι κατέβηκαν στο δρόμο, και σε πολλές πόλεις ξέσπασαν συγκρούσεις.

Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν ενάντια στις αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων για τα ΜΜΜ, επεκτάθηκαν ενάντια και σε άλλους νόμους.

Στις 12/6/2014 ξεκινάει το Μουντιάλ και έτσι οι κρατιστές της Βραζιλίας έχουν ήδη αρχίσει να έχουν ισχυρούς πονοκέφαλους…

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: