Η εκδήλωση-συζήτηση της 21ης Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη

ekthesi-afisas

Πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου, στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, η προγραμματισμένη εκδήλωση-συζήτηση για τα 10 χρόνια από την Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στην περιοχή της Χαλκιδικής. Εκείνες τις μέρες πραγματοποιήθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες με προεξάρχουσα την πορεία του Μαύρου Μπλοκ στην οποία συμμετείχαν 3.500 κυρίως αναρχικοί, αντιεξουσιαστές και νεολαίοι και η οποία συγκρούσθηκε (παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια που της τέθηκαν) με τις δυνάμεις της κρατικής βίας κάνοντας εχθρούς και φίλους να νοιώσουν δέος μπροστά στη δυναμική των αγωνιζόμενων ανθρώπων.

ekthesi-fotografias

Ας σημειωθεί πως το Μαύρο Μπλοκ (γνωστό και ως Μπλακ Μπλοκ) είχε, από τις 16 Ιουνίου, πραγματοποιήσει κατάληψη του κτιρίου της Νέας Φιλοσοφικής Σχολής για πρώτη (και μοναδική) φορά στην ιστορία των κινητοποιήσεων και συμμετοχών των αναρχικών ενάντια στην λεγόμενη παγκοσμιοποίηση.

rotonta

Τις μέρες που προηγήθηκαν της εκδήλωσης κολλήθηκαν αφίσες στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ αναρτήθηκαν πανώ στη Ροτόντα και στην Καμάρα. Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση με αφίσες της εποχής, έκθεση φωτογραφίας καθώς και τραπεζάκι με αναρχικά έντυπα.trapezaki

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 7:15 το απόγευμα με την προβολή ενός βίντεο παρουσίασης των γεγονότων διαρκείας 40 λεπτών. Ακολούθησε συζήτηση μέχρι τις 10:35 το βράδυ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: