Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, το τέταρτο θέμα του κύκλου συζητήσεων της Αναρχικής Αρχειοθήκης

AFISA-KYKLOU16_5-&-30_5Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 κλείνει ο κύκλος συζητήσεων της Αναρχικής Αρχειοθήκης, που ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου.

Η τελευταία συζήτηση θα γίνει και πάλι στο Πολυτεχνείο της Αθήνας σε αίθουσα του κτιρίου Γκίνη στις 6.30 το απόγευμα και το θέμα της είναι : Αυτοοργάνωση, Κοινωνικές δομές και Πολιτική δράση.

Το ζητούμενο αυτών των συζητήσεων παραμένει η ανάδειξη και ανάπτυξη του αναρχικού λόγου. Το τέταρτο θέμα, λοιπόν, αυτού του κύκλου συνδέεται με πληθώρα ερωτημάτων που ζητούν απαντήσεις. Καθοριστικό πάντως παραμένει το περιεχόμενο της έννοιας αυτοοργάνωση, η σχέση της με τις κοινωνικές δομές και την πολιτική δράση.

Είναι αναγκαία η οργανωμένη αναρχική υπόσταση;  Από πού πηγάζει η αναρχική οργάνωση; Ποια είναι τα χαρακτηριστικότερα συστατικά που αναδεικνύουν την σύσταση και την πραγματικότητα μιας οργανωμένης αναρχικής υπόστασης; Αλλά ποια είναι η σχέση της αυτοοργάνωσης με την αναρχία; Είναι δυνατόν μέσω της αυτοοργάνωσης να προχωρήσουν ολικές απελευθερωτικές κινήσεις; Και αν αυτό ισχύει, με ποιους τρόπους μπορεί να προωθηθεί: Θα πρέπει οι αναρχικοί να είναι υπέρ ή να είναι κατά τέτοιων διαδικασιών; Ποια είναι η σχέση της αυτοοργάνωσης με την άμεση δημοκρατία και ποια είναι τα όρια των οργανωμένων κοινωνικών δομών;

Αυτό σε γενικές γραμμές θα μπορούσε να είναι το περιεχόμενο μιας συζήτησης για την πολυμιλημένη αυτοοργάνωση.

anarchy.gr

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: