Το κομμουνιστικό κράτος της Κίνας θωρακίζεται

two-chinese-paramilitary-police-test-a-telescopic-sightat-a-police-technology-fair-in-beijing-on-may-15-2013-2To κινεζικό κράτος αναμένει να γίνουν 180.000 πορείες κάθε χρόνο και τεράστια ποσά πρόκειται να ξοδευτούν για την ενίσχυση και θωράκιση των μηχανισμών καταστολής, πιο πολλά και απ’ ότι στο στρατό! Έτσι, σε μια πρόσφατη έκθεση εξοπλισμού ασφάλειας στο Πεκίνο παρουσιάστηκαν νέα και ανανεωμένα μέσα ελέγχου και καταστολής, προσελκύοντας φυσικά και εκατοντάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Θωρακισμένα, εξοπλισμός αστυνομικών, τηλεκατευθυνόμενα, τεχνολογία «αντι-τρομοκρατίας» κ.ά. παρουσιάστηκαν. Δεν έλειψαν και μηχανισμοί ανίχνευσης αλήθειας, ασπίδες, γκλομπ, γυαλιά νυχτερινής όρασης, συσκευές ανάγνωσης αποτυπωμάτων, ρομπότ απενεργοποίησης βομβών, και ασύρματα μικρόφωνα που πιάνουν ήχους στην πλατεία Τιανανμέν, που βρίσκεται σε στενό κλοιό ασφάλειας ακόμα από το 1989. Και φυσικά στη αιχμή βρίσκονται συσκευές παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων και τα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια που μπορούν να στέλνουν εικόνα και ήχο.

Η ωμή καταστολή, οι εκτελέσεις και τα βασανιστήρια είναι φυσικό να φέρνουν και την όξυνση της κοινωνικής οργής, οδηγώντας σε βίαιες συγκρούσεις που ξεσπούν συχνά-πυκνά στην αχανή χώρα.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: