Ποιος σκοτώνει τους πολίτες και γιατί;

Για την καλύτερη κατανόηση διάφορων ζητημάτων χρειάζεται και η εξέταση γεγονότων που κρύβονται από τα διαπλεκόμενα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και ειδικότερα στο δυτικό κόσμο συχνά θάβονται από τους «γίγαντες της ενημέρωσης» CNN, FOX, BBC κτλ. Οι λόγοι βέβαια γνωστοί: διαστρέβλωση της αλήθειας, απόκρυψη των εγκλημάτων των εξουσιαστών, συκοφάντηση αγώνων και αγωνιζόμενων σε διάφορα μέρη του πλανήτη κ.ά.

Στα πλαίσια της καλύτερης αναρχικής τοποθέτησης και ανάλυσης κρίνεται σκόπιμη η δημοσιοποίηση ανακοινώσεων και τοποθετήσεων που συμβάλλουν στην αποκάλυψη της αλήθειας, πράγμα από το οποίο φυσικά οι αναρχικοί δε θα είχαν τίποτα να χάσουν. Αντίθετα, θα έχαναν μόνο όσοι προωθούν το σκοταδισμό και την αλήθεια, ή καλύτερα τη μισή αλήθεια, μόνο για τους «μυημένους¨…

Ακολουθούν αποσπάσματα ανάλυσης με τίτλο «Ποιος σκοτώνει τους πολίτες και γιατί» γραμμένη από το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, την οποία «αλιεύσαμε» στο διαδίκτυο, με ημερομηνία δημοσίευσης 13/4/13:

… έχει [το Ισλαμικό Εμιράτο] κάνει τις καλύτερες προσπάθειες για να αποτρέψει τις απώλειες πολιτών. Όλοι ξέρουν ότι οι εισβολείς και οι σύμμαχοί τους ούτε είναι δεσμευμένοι στις ανθρώπινες αξίες ούτε υπακούουν σε κανένα νόμο. Κάνουν ό,τι θέλουν, επειδή δεν υπάρχει κανείς να τους θέσει προ των ευθυνών τους. Δε νοιάζονται για κανέναν προκειμένου να φτάσουν στους ύπουλους στόχους τους. Διαπράττον κάθε έγκλημα για το καλό των ανθρώπων τους. Σκοτώνουν αμάχους, τους φυλακίζουν, καταστρέφουν τα σπίτια τους και τους διώχνουν απ’ τα χωριά τους.

Αυτό δεν είναι απλή υπόθεση. Τα προηγούμενα 11 χρόνια υπάρχουν εκατοντάδες, ή καλύτερα, χιλιάδες περιστατικά που αποδεικνύουν τα αντι-ανθρώπινα εγκλήματά τους. Παρακάτω υπενθυμίζουμε μόνο μερικά απ’ αυτά:

Τον Ιούλιο του 2008, οι εισβολείς βομβάρδισαν μια γαμήλια τελετή στην περιοχή Aoughaz του Haska-Maian, οπότε σκοτώθηκαν 48 άμαχοι, κυρίως παιδιά και γυναίκες, ανάμεσά τους και η νύφη. Δύο μέρες πριν απ’ αυτό το περιστατικό, 22 άμαχοι έγιναν «μάρτυρες» στην επαρχία Νουριστάν σε βομβαρδισμό των εισβολέων.

Τον Αύγουστο του 2007, 110 άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έγιναν μάρτυρες από το βομβαρδισμό των εισβολέων στο χωριό Aziz-Abad της περιφέρειας Shindand της επαρχίας Χεράτ.

Τον Αύγουστο του 2009, ένα βυτιοφόρο, που περικυκλώθηκε από κόσμο, βομβαρδίστηκε στην επαρχία Κουντούζ, οπότε «μαρτύρησαν» 150 πολίτες. Στην ίδια επαρχία, το Νοέμβριο του 2012, οι Αρμπάκι (τοπική πολιτοφυλακή φυλάρχων) μαρτύρησε 10 πολίτες σε ανελέητο μπαράζ πυροβολισμών και τραυμάτισαν 7 ακόμα.

Το 2009, οι εισβολείς βομβάρδισαν το χωριό Grana της περιφέρειας Bala-Boluk στην επαρχία Φάραχ και μαρτύρησαν πάνω από 140 πολίτες απ’ τους οποίους 0ι 93 ήταν κάτω των 18 χρόνων (αγόρια και κορίτσια). Οι 25 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι ήταν κανονικοί άνθρωποι διάφορων ηλικιών.

Το Φεβρουάριο του 2011, 65 πολίτες βομβαρδίστηκαν και μαρτύρησαν στην περιφέρεια Ghazi-Abad της επαρχίας Κουνάρ. Παρόμοια, το Μάρτιο του 2011, εννιά παιδιά, που είχαν πάει σε ένα λόγο να μαζέψουν ξύλα στην κοιλάδα Pach της επαρχίας Κουνάρ, βομβαρδίστηκαν από τους κατοχικούς.

Το Μάρτιο του 2012, το αιματηρό περιστατικό του Zang-Abad στην περιφέρεια Panjwai της επαρχίας Κανταχάρ συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Τον Ιούνιο του 2012, δεκαεπτά πολίτες, κυρίως παιδιά και γυναίκες, ανάμεσά τους και η νύφη, μαρτύρησαν όταν βομβαρδίστηκε γαμήλια τελετή στην περιοχή Sajawand της επαρχίας Logar.

Πέρσι, στην επαρχία Ουρουζγκάν, ένας διοικητής Αρμπάκι με το όνομα Shujaee, σκότωσε 17 πολίτες πυροβολώντας τους σε μια μέρα. Συνολικά είχε σκοτώσει 120 άμαχους. Αυτός ο εγκληματίας ερευνήθηκε τους εισβολείς για αυτά τα εγκλήματα. Τον υποστηρίζουν πλήρως κι έτσι όταν συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερος.

Τον Ιανουάριο του 2013, δεκαοκτώ πολίτες μαρτύρησαν σε βομβαρδισμό τζαμιού και ενός χωριού στην κοιλάδα Tangi στην επαρχία Γουαρντάκ. Και άλλη μια φορά πάνω από 20 άτομα, ανάμεσά τους 12 παιδιά, ξεψύχησαν στο αίμα σε βάρβαρο βομβαρδισμό σπιτιών αμάχων στην κοιλάδα Shaigal της επαρχίας Κουνάρ. Ταυτόχρονα ανατίναξαν ένα αστικό λεωφορείο με νάρκη στην περιοχή Salar της επαρχίας Γουαρντάκ για να κρύψουν το έγκλημά τους στο οποίο πάνω από 30 άτομα σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.

Αυτά είναι μόνο κάποια απ’ το σωρό, έτσι κι αλλιώς όλοι ξέρουν ότι οι εισβολείς και οι λακέδες τους έχουν σκοτώσει ανελέητα δεκάδες χιλιάδες στον παράνομο πόλεμο που επιβλήθηκε στο αφγανικό έθνος. Χιλιάδες έχουν φυλακιστεί και δεκάδες χιλιάδες έχουν μείνει άστεγοι.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πιο πολλές από τις νάρκες στην άκρη των δρόμων φυτεύονται από τους κατοχικούς για να δυσφημίσουν και μετά σκόπιμα να το μεγενθύνουν στους πολίτες. Ο εχθρός, που είναι στο χείλος μιας ιστορικής ήττας, θέλει να μειώσει τη συμπάθεια και υποστήριξη των μαζών προς τους μουτζαχεντίν μ’ αυτό τον τρόπο…»

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: