Απεργία πείνας σε φυλακές των ΗΠΑ

vallandingham-art1-g6dmck3m-1lf3169-lucasville-prison-riot-jpgΤην 20η επέτειο της μακρότερης και πιο θανατηφόρας εξέγερσης σε φυλακές στην ιστορία των ΗΠΑ, 3 από τους 5 κρατούμενους του Οχάιο που καταδικάστηκαν σε θάνατο ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 10/4 διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του κράτους να τους στερήσει το δικαίωμα να δώσουν συνέντευξη για την υπόθεσή τους.  Οι Siddique Abdullah Hasan, πρώην Carlos Sanders, Keith LaMar και Jason Robb ανακοίνωσαν την απόφασή τους, ενώ ο τέταρτος από τους πέντε του Lucasville, ο James Were δε συμμετέχει λόγω του ότι πάσχει από διαβήτη.

Ο πέμπτος, ο George Skatzes, βρίσκεται φυλακισμένος στις φυλακές του Chillicothe. Ο Skatzes είναι ο κρατούμενος που ανακοίνωσε στα ΜΜΕ τα αιτήματα των εξεγερμένων κατά τη διάρκεια των ταραχών.
O Hasan είχε δηλώσει ότι υποφέρουν πολύ σκληρές συνθήκες εδώ και 2 δεκαετίες.
Στην εξέγερση εκείνη το 1993 είχαν σκοτωθεί 9 κρατούμενοι και ένας φύλακας. Πάνω από 450 κρατούμενοι είχαν εξεγερθεί για 11 μέρες, ξεκινώντας από τις 11/4/93 και κράτησαν ομήρους τους φύλακες με σκοπό να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ώσπου την 4η μέρα σκοτώθηκε ένας απ’ αυτούς.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: