Για την αυτο-πυρπόληση του Hu Tengping στην Κίνα

imageH οικογένεια του Hu Tengping, που αυτο-πυρπολήθηκε πριν από ένα μήνα, ζητά έρευνα για το θάνατό του, καθώς οι μπάτσοι απομάκρυναν ξαφνικά το πτώμα του από το νοσοκομείο.

Ο Hu Tengping, μετανάστης από την πόλη Xinyu, διαμαρτυρόμενος για την κατεδάφιση του σπιτιού του, πέθανε την Κυριακή (17/3). Οι μπάτσοι κράτησαν την οικογένειά του σε ξεχωριστό σημείο του νοσοκομείου, τους ξυλοκόπησαν, ενώ άλλοι μπάτσοι μετέφεραν το πτώμα χωρίς τη συναίνεσή τους.

Ο Hu είχε αυτο-πυρποληθεί μόλις γύρισε σπίτι από την κινεζική πρωτοχρονιά στις 29/1 και έμαθε ότι το πατρικό του στο χωριό Zhoukang ισοπεδώθηκε και έγινε έξωση στην οικογένειά του.

Αν και 100,000 γουάν (U.S. $16,000) καταβλήθηκαν άμεσα στον τραπεζικό λογαριασμό του, το σοκ που υπέστη ήταν τόσο ισχυρό που προέβη σ’ αυτή την κίνηση.

Οι συγγενείς του κατήγγειλαν ότι δεν τους άφηναν να τον επισκεφθούν στο νοσοκομείο και υποψιάζονται ότι πέθανε αρκετές μέρες νωρίτερα, χωρίς να το μάθουν.

Σε όλη την Κίνα έχουν γίνει ή γίνονται εξώσεις σε εκατομμύρια σπίτια, ίσως και στο 50% του αγροτικού πληθυσμού, για να εξυπηρετηθεί η ανάπτυξη της οικονομίας και των επενδύσεων.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: