Για τη δολοφονία του Sabino Romero στη Βενεζουέλα

sabino1-300x169Τη νύχτα της 3ης Μαρτίου 2013 ο Yukpa Cacique Sabino Romero, γνωστός για τη συμμετοχή του σε αγώνες υπεράσπισης της γης, δολοφονήθηκε στον αυτοκινητόδρομο Chaktapa, στη Sierra de Perijá (Πολιτεία Zulia).

Από το Νοέμβριο του 2003 που ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβεζ ανακοίνωσε σε ομιλία του την αύξηση στην εξόρυξη άνθρακα σε 36 μετρικούς τόνους το χρόνο στις περιοχές όπου κατοικούν διάφορες κοινότητες αυτόχθονων, ο Sabino Romero ήταν ένας απ’ αυτούς που κινητοποιήθηκαν με όλα τα μέσα ενάντια στις επιβλαβείς συνέπειες της υπερ-εξόρυξης στη γη τους.

Το 2009 κατέλαβαν μια φάρμα και 3 αυτόχθονες δολοφονήθηκαν. Ο Ρομέρο έκατσε 18 μήνες στη φυλακή κατηγορούμενος για δολοφονία, κατάληψη γης κ.ά. Υπουργοί και τσιράκια της κυβέρνησης προσπάθησαν να τον συκοφαντήσουν.

Η οικονομική παγκοσμιοποίηση έδωσε στη Βενεζουέλα εξέχοντα ρόλο στην εκμετάλλευση πετρελαίου, φυσικού αερίου και μετάλλων από τους Μπολιβαριανούς.

Συνολικά 13 αγωνιστές έχουν δολοφονηθεί μέχρι τώρα, ανάμεσά τους οι Mijail Martinez, Luis Hernandez, Richard Gallardo και Carlos Requena.

Πηγή: El Libertario

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: