Προς κοροϊδάρες

OimeΕίναι επιβεβαιωμένο από οποιαδήποτε σκοπιά κι αν το εξετάσει κάποιος (κοινωνικά, πολιτικά, ιδεολογικά κλπ) πως η αριστερά –κομμουνιστική ή μη– είναι βαθιά κρατιστική και ολόπλευρα ανταγωνιστική προς κάθε απελευθερωτική προσπάθεια. Πώς θα μπορούσε, άραγε,  να θεωρηθεί φίλια δύναμη προς τις αναρχικές απόψεις;

Κι όμως κάποιοι, που αυτοπροσδιορίζονται αναρχικοί, επαναστάτες κλπ, θεωρούν την αριστερά ή ορισμένες εκφάνσεις της ως φίλιες δυνάμεις. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να κάνουν, ξεδιάντροπα, προεκλογικές ζυμώσεις υπέρ του Σύριζα ή των συνιστωσών του, ευαγγελιζόμενοι και προσδοκώντας αναστάσεις νεκρών κινημάτων.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι αμείλικτη και γκρεμίζει συνεχώς μύθους και φανταχτερά παλάτια..

Προς επίρρωση των παραπάνω θα επισημάνω τα όσα είπε ο Τσίπρας στην συνέντευξή του στο BBC. Δήλωσε, ευθαρσώς, ότι εάν γίνει κυβέρνηση ο Σύριζα «θα εφαρμοστεί άτεγκτα ο νόμος, με μηδενική ανοχή απέναντι στη συμμορία της Χρυσής Αυγής» και συνέχισε στο μονοπάτι του πολέμου κατά των «δύο άκρων»: «και προς όλες εκείνες τις ομάδες που ασκούν βία, ισχυριζόμενες ότι ανήκουν στον αναρχικό χώρο».

Αυτοχρίστηκε, μάλιστα ακόμα και ως ο ειδικός στο να ορίζει τι είναι αναρχικό και τι δεν είναι.

Βέβαια, αυτές οι αποκαλύψεις των σχεδίων της αριστεράς δεν διατυπώνονται για πρώτη φορά. Απλά τώρα πλέον γίνεται ξεκάθαρο πως μπροστά στο ενδεχόμενο διαχείρισης, από τον Σύριζα, κάποιας από τις μεγάλες φέτες εξουσίας, αρχίζει, λόγω και έργω, το ξεφόρτωμα των βαριδιών (στα αερόστατα το λένε και σαβούρα).

Μήπως νομίζετε πως αυτή η τοποθέτηση του Τσίπρα θα σωφρονίσει αιθεροβάμονες ή θα φέρει άρδην αλλαγή στην πορεία πλεύσης που έχει χαραχτεί;

Αυταπατάστε.  Οι συνειδητοί εχθροί της ελευθερίας είναι απτόητοι. Οι κουφιοκεφαλάκηδες, οι καιροσκόποι και οι ευκολόπιστοι είναι κι αυτοί διαθέσιμοι. Μπροστά στην αλήθεια είναι πρόθυμοι να διαπράξουν, οι μεν, ή να αποδεχτούν, οι δε, τους κάθε είδους ελιγμούς. Μπορούν, ακόμα, (με βαριά καρδιά, είναι αλήθεια) και για λόγους σκοπιμότητας, κάποιοι από τους «πρωτεργάτες» να διακόψουν πρόσκαιρα την συνεργασία με την αριστερά, αλλά είναι πολύ δύσκολο να αρνηθούν τις μεθόδους, τις αναλύσεις και την εφαρμογή της αριστερής-εξουσιαστικής λογικής της.

Για ένα κομμάτι του λεγόμενου χώρου η δηλητηρίαση είναι πολύ βαριάς μορφής…

Ρομφαίος
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: