Ξέσπασμα κατοίκων του Αζερμπαϊτζάν

2013-01-24T175409Z_1_CBRE90N1DQE00_RTROPTP_2_CNEWS-US-AZERBAIJAN-RIOTΛόγω ενός τροχαίου ατυχήματος το βράδυ της Τετάρτης ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις στην τουριστική πόλη των 15.000 κατοίκων Ismayilli που βρίσκεται 175 χλμ. από την πρωτεύουσα Μπακού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 22χρονος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου αντέδρασε επιθετικά προς τους παρευρισκόμενους όταν έγδαρε παρκάροντας την πανάκριβη Καμάρο του. Το αποτέλεσμα ήταν 3000 κάτοικοι να πυρπολήσουν το ξενοδοχείο και πολλά πολυτελή αυτοκίνητα του ιδιοκτήτη και άλλων! Οι συγκρούσεις κράτησαν 4 ώρες.

Τα επεισόδια αποκάλυψαν για άλλη μια φορά τις μεγάλες οικονομικές ανισότητες στην πετρελαιοπαραγωγό χώρα και την αλαζονεία λίγων εύπορων και σνομπ «πολιτών» που συήθως απαρτίζουν τις μαφίες που ξεπήδησαν από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Αργότερα κάτοικοι επιτέθηκαν και σε σπίτι αξιωματούχου. Το προαναφερόμενο ξενοδοχείο φέρεται να λειτουργεί και σαν πολυτελής οίκος ανοχής.

Την επόμενη μέρα εκατοντάδες κάτοικοι κινήθηκαν εναντίον κρατικού κτιρίου και οι μπάτσοι επενέβησαν με δακρυγόνα και κανόνια νερού για να τους απωθήσουν.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: