Ινδία: κινητοποιήσεις στις φυτείες τσαγιού

indiaΟι φυτείες του πράσινου τσαγιού και στις δυο πλευρές του αυτοκινητόδρομου 37 στο Άσσαμ αποτελούν ένα πολύ ωραίο θέαμα. Αλλά κρύβουν μια ιστορία καταπίεσης 200 ετών: μια ιστορία που δεν έχει ποτέ καταγραφεί στην ανεξάρτητη Ινδία. Η καταπίεση αυτή οδήγησε στον ξεσηκωμό και στις δολοφονίες εργατών στην περιοχή, με τελευταία αυτή του καλλιεργητή Mridul Kumar Bhattacharya και της γυναίκας του Rita στο Konapathar στην περιφέρεια Tinsukia. Στο Άσσαμ βρίσκονται 800 φυτείες τσαγιού.

Πριν από έξι χρόνια ο ιδιοκτήτης της φυτείας Govindapur στην περιφέρεια Golaghat, Rupak Gogoi, λυντσαρίστηκε και κάηκε από τους εξαγριωμένους εργάτρες.

Στη δεκαετία του 1990, ο ιδιοκτήτης της φυτείας Socklating στην περιφέρεια Jorhat, Gerala Kalita, σκοτώθηκε μαζί με την οικογένειά του. Τώρα, η βάρβαρη δολοφονία του ζευγαριού Bhattacharya έχει συνταράξει την κοινότητα.

Οι εργάτες περιμένουν να δουν κάποια βελτίωση στις εργασιακές συνθήκες, αυξήσεις στα αστεία μεροκάματα και παροχές για τις οικογένειές τους, αλλά αυτό δε φαίνεται να συμβαίνει γρήγορα…

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: