Κυκλοφορεί το 123ο φύλλο της ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου, η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας και στους χώρους διάθεσης του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

diadromi_123

Ακολουθεί το προλογικό κείμενο, αυτής της έκδοσης, από τον Κύκλο Σύνταξης:

Θα θέλαμε, πράγματι, με μια ευχή για το νέο έτος, να μπορούσε να διαλυθεί το εξουσιαστικό σκοτάδι που καλύπτει κάθε δημιουργική δυνατότητα των ανθρώπων να ζήσουν ελεύθερα και ανεξούσια. Παρ’ ότι γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν αρκεί, δεν θα πάψουμε να το ευχόμαστε ολόψυχα και ειλικρινά. Γνωρίζουμε, όμως, ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, ότι η φιλανθρωπία, την οποία εκθειάζουν με τόση υποκρισία οι πάσης φύσεως θιασώτες του κρατισμού, δεν μπορεί να κλείσει τις ορθάνοικτες πληγές στο σώμα ολόκληρης της ανθρωπότητας, αλλά και του πλανήτη και κάθε ζωντανής ύπαρξης. Και όμως, οι αυταπάτες θα έπρεπε να έχουν προ πολλού εκλείψει. Οι ελπίδες να έχουν πολλαπλασιαστεί, όχι προερχόμενες από κανενός είδους μεταφυσική αντίληψη του μέλλοντος, αλλά από την έμπρακτη βούληση για την καταστροφή των εξουσιαστικών στηριγμάτων. Και ένα από τα σημαντικότερα στηρίγματα της κυριαρχίας είναι η έλλειψη της πίστης, ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, ότι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν χωρίς να είναι υπόδουλοι σε συνήθειες που τους αλλοτριώνουν, χωρίς να πειθαρχούν σε αυθεντίες, ότι κανείς δεν είναι ανώτερος του άλλου, ότι κανείς δεν είναι αδύναμος και γι’ αυτό πρέπει να ζει υποταγμένος.

Η μνήμη, θα επιμείνουμε, δεν είναι σκουπίδι. Η γνώση δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με την στείρα επανάληψη ανούσιων πληροφοριών, διοχετευμένων με το «τσουβάλι» έτσι και αλλιώς με τον ασφαλέστερο τρόπο για την εξουσία. Ο αγώνας για την καταστροφή κάθε μορφής εξουσίας δεν μπορεί να γίνεται με δανεικές απόψεις. Η καθημερινότητα λένε πολλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι πνίγει κάθε διάθεση. Μόνο που η «καθημερινότητα» είναι κατασκευασμένη, ώστε να στερεύει η ανθρώπινη δημιουργικότητα και η ενέργεια που μπορεί να κατακλύζει τις ανθρώπινες σχέσεις. Η κυκλοφορία των εμπορευμάτων και η μετακίνηση των ανθρώπων μέσα στις πόλεις φαντάζει πια πανομοιότυπη.

Και όμως, δεν τους χαριζόμαστε, δεν τους παραχωρούμε και δεν θα τους παραχωρήσουμε με κανένα τρόπο την σιγουριά ότι τελείωσαν μαζί μας. Θα διατηρήσουμε με κάθε τρόπο ζωντανή την φλόγα της αναρχίας, θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τους τρόπους να ξηλώνουμε το υφάδι που πλέκει η κυριαρχία: το ψεύδος και την λήθη. Θα σταθούμε ακόμα πιο επίμονοι απέναντι στην εξουσία και στην πολιτική, ειδικά σε μια εποχή που προτάσσει το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Και δεν έχουμε αυταπάτες. Ο διωγμός που θα εξαπολύσει με μεγαλύτερη σαφήνεια ο εξουσιαστικός εσμός με αφορμή την «κρίση» θα είναι άνευ προηγουμένου.

Καλή χρόνια σύντροφοι…

anarchy.gr

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: