Για τα 11 χρόνια από την εισβολή στο Αφγανιστάν

Στις 7 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από την τρομοκρατική εισβολή των συμμάχων στο Αφγανιστάν. Έντεκα χρόνια «ανθρωπιστικής» παρέμβασης γεμάτα γενοκτονία, δολοφονίες, βομβαρδισμούς, βασανιστήρια κρατούμενων, βιασμούς και επιθέσεις εναντίον άμαχων, κι όλα αυτά απ’ αυτούς που ισχυρίζονται ότι προασπίζονται ιδανικά και αξίες, τα οποία συρρικνώνονται σήμερα μόνο στις γυαλιστερές βιτρίνες της κατανάλωσης και του δυτικού πολιτισμού. 

Οι ειδήσεις απ’ την αιματοβαμμένη αντίσταση στη χώρα δε σταματούν να αναπαράγονται, όπως και κάποιες αχτίδες φωτός στην παραπληροφόρηση, το ψέμα και τις προβοκάτσιες των «τελειότερων στρατών».
Αξίζει να δούμε μια πτυχή αυτού του πολέμου εντυπώσεων. Σε ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν τον Ιούνιο αναφέρεται στα ρεπορτάζ περί δηλητηρίασης μαθητριών στην επαρχία Τακχάρ. Μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Κάποια φιλο-αποικιοκρατικά και αντι-τζιχαντικά ΜΜΕ που συνήθως αναφέρουν τέτοια περιστατικά πριν από άλλους, κατηγόρησαν το Ισλαμικό Εμιράτο και δεν περίμεναν τον επίσημο εκπρόσωπό του να αξιολογήσει το γεγονός. Τα ΜΜΕ παραμελούν το γεγονός ότι το 2011 σε εκπαιδευτικό συνέδριο στο Λονδίνο ο υπουργός παιδείας του καθεστώτος-μαριονέτα της Καμπούλ αναγνώρισε ότι η αποκαλούμενη ένοπλη αντιπολίτευση δεν είναι ενάντια στην εκπαίδευση αγοριών και κοριτσιών. Παρόμοια, ο επαγγελματίας αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι τα σχολεία καταστρέφονται από κάποιες εγκληματικές συμμορίες και όχι από τους Ταλιμπάν. Την ίδια στιγμή θα θέλαμε να πούμε ότι στις 22 Φεβρουαρίου στην περιοχή Κασκότ της περιφέρειας Κέβα ένας δάσκαλος και 9 μαθήτριες τραυματίστηκαν από τους αδιάκριτους πυροβολισμούς των δυνάμεων των εισβολέων. Αλλά το καθεστώς-μαριονέτα έχουν στρέψει τα μάτια από τέτοια γεγονότα και πραγματικότητες.

Γεγονός είναι ότι οι δυνάμεις των εισβολέων έχουν μαρτυρήσει και κάψει αθώους πολίτες και παιδιά στην περιοχή Zangawat της περιφέρειας Panjwai και ταπεινώσει τα πτώματα των μαρτυρημένων. Παρόμοια στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ εξευτέλισαν το άγιο Κοράνι. Τώρα οι εισβολείς και οι ντόπιοι λακέδες τους προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή του αφγανικού έθνους όπως και της διεθνούς κοινότητας από τις βάρβαρες πράξεις τους με προσχεδιασμένα θέματα όπως της δηλητηρίασης των κοριτσιών.

Το Ισλαμικό Εμιράτο δηλώνει για άλλη μια φορά ότι αυτές φρικτές πράξεις πραγματοποιούνται από κάποιες υπηρεσίες πληροφοριών περιλαμβανομένης της υπηρεσίας πληροφοριών της διοίκησης-μαριονέτα της Καμπούλ στο όνομα της εθνικής ασφάλειας.

Η πολιτική των μουτζαχεντίν είναι χειροπιαστή, δηλ. ένοπλη αντίσταση ενάντια στις δυνάμεις των εισβολέων και των υποστηρικτών τους μέχρι την απελευθέρωση της χώρας.

Επιπλέον οι ψευδείς κατηγορίες των εισβολέων και των ΜΜΕ που πληρώνουν ενάντια στους Μουτζαχεντίν είναι κομμάτι του μηντιακού πολέμου και δε βασίζονται στην πραγματικότητα».

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Συνολικά το μήνα Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν 892 επιχειρήσεις των ανταρτών και ξέσπασαν 123 συμπλοκές, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν (πριν, κατά τη διάρκεια και μετά): 5 ανώτατοι αμερικανοί πράκτορες, 168 αμερικανοί μισθοφόροι, 47 αμερικανο-βρετανοί, 37 άλλοι ΝΑΤΟικοί, 60 της ISAF, 4 γερμανοί και 10 γεωργιανοί. Από τη μεριά των ντόπιων κατοχικών σκοτώθηκαν: 313 στρατιωτικοί, 339 πράκτορες του αφγανικού στρατού, 328 φαντάροι, 184 μπάτσοι (ANP), 150 μπάτσοι (μιλίτσια), 140 σεκιουριτάδες, 26 σωματοφύλακες και 22 πράκτορες της NDS.

Καταστράφηκαν επίσης 15 αεροσκάφη και 2 μη επανδρωμένα (drones), ενώ 4 στρατιωτικές βάσεις εγκαταλείφθηκαν απ’ τους ΝΑΤΟικούς και 8 απ’ τους ντόπιους κατοχικούς, ενώ αρκετές άλλες υπέστησαν φθορές.

Έγιναν 5 επιθέσεις αυτοκτονίας όλο το μήνα κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 63 κατοχικοί. Από τη μεριά των ανταρτών σκοτώθηκαν 32 άτομα.

Οι κατοχικοί δολοφόνησαν συνολικά 74 άμαχους και απήγαγαν άλλους 78.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012 (τα στοιχεία που έγιναν γνωστά είναι για 20 μέρες του Αυγούστου)

Συνολικά τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκαν 707 επιχειρήσεις των ανταρτών (βομβιστικές επιθέσεις, επιθέσεις με ρουκέτες, ελεύθεροι σκοπευτές, συμπλοκές που ξέσπασαν, αποκρούσεις, ενέδρες κτλ.) κατά τις οποίες σκοτώθηκαν (πριν, κατά τη διάρκεια και μετά): 172 αμερικανοί μισθοφόροι, 17 άλλοι ΝΑΤΟικοί, 92 της ISAF, 6 γερμανοί, 7 ιταλοί και 172 αγνώστων στοιχείων. Από τη μεριά των ντόπιων κατοχικών σκοτώθηκαν: 103 στρατιωτικοί, 265 φαντάροι, 162 μπάτσοι (ANP), 109 μπάτσοι (μιλίτσια), 92 σεκιουριτάδες, 19 σωματοφύλακες και 17 πράκτορες της NDS.

Καταστράφηκαν επίσης 5 αεροσκάφη.

Έγιναν 2 επιθέσεις αυτοκτονίας όλο το μήνα κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 27 κατοχικοί. Από τη μεριά των ανταρτών σκοτώθηκαν 44 άτομα.

Οι κατοχικοί δολοφόνησαν συνολικά 56 άμαχους και απήγαγαν άλλους 27.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: