Η Ανακάλυψη του AIDS

Το 1972 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε ένα δελτίο, (αριθμός 47), με το οποίο έδινε τη ταυτότητα ενός ιού που μπορούσε να προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων και πιθανώς των ανθρώπων. Ο ιός του AIDS που απαντάται στις αρχές του 1980 προσβάλλει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επέτρεψε τη διεξαγωγή πειραμάτων τη δεκαετία του ’70 σχετικά μ’ αυτό το θέμα.

Η εμφάνιση του AIDS συνοδεύτηκε από πολλές εικασίες για την προέλευσή του. Η θεωρία ότι προήλθε από έναν πράσινο πίθηκο στην Αφρική δε φαίνεται πολύ βάσιμη μπροστά στην επιστημονική έρευνα. Για χιλιάδες χρόνια το AIDS δεν ήταν μια ασθένεια για την οποία είχε γίνει διάγνωση ή κάποια περιγραφή των συμπτωμάτων της, και ξαφνικά έκανε την εμφάνισή του πριν από δυο δεκαετίες. Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι το AIDS είναι ένας ιός που φτιάχτηκε απ’ τον άνθρωπο, και αν αυτό ισχύει, τότε η προέλευσή του μπορεί εύκολα να βρεθεί στο δελτίο του 1972 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Αλλά μπορεί επίσης να αναζητηθεί και στα κονδύλια του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας του 1970, όταν είχαν δοθεί χρήματα στον αμερικανικό στρατό για έρευνες, δοκιμές και αξιολόγηση βιολογικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων και ιών που προσβάλλουν άμεσα το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα.

Μεταξύ του 1978 και του 1981, άρχισαν να γίνονται πειράματα με ενέσεις εμβολίου ηπατίτιδας Β (βλέπε και στο  τεύχος της ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Φύλλο 4, το άρθρο Η εξέλιξη της ασθένειας του AIDS). Το πείραμα ξεκίνησε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης το Νοέμβριο του 1978, όπου εμβολιάστηκαν με το πειραματικό εμβόλιο πάνω από 1000 ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι. Για να είναι υποψήφιοι για συμμετοχή στο πείραμα, έπρεπε να είναι νέοι, υγιείς, με έντονη και ελευθεριακή σεξουαλική ζωή και κάτω των 40 ετών. Τρεις μήνες μετά την έναρξη του πειράματος στο Αιματολογικό Κέντρο της Ν. Υόρκης, τα πρώτα κρούσματα AIDS εντοπίστηκαν σε νέους, λευκούς, ομοφυλόφιλους κατοίκους του Μανχάταν. Το Μάρτιο του 1980, παρόμοια πειραματικά εμβόλια έγιναν στο Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Σαιντ Λούις, το Ντένβερ και το Σικάγο. Μέσα σε λίγους μήνες ο πρώτος φορέας AIDS ήταν ένας νέος, λευκός, ομοφυλόφιλος άνδρας κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο.

Το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών ανέφερε τον Αύγουστο του 1981 τα πρώτα 26 κρούσματα AIDS που είχαν σημειωθεί στις Η.Π.Α. Είκοσι ήταν στο Μανχάταν, τον τόπο του αρχικού πειράματος με το εμβόλιο ηπατίτιδας Β, έξι στο Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο. Είκοσι πέντε από τα είκοσι έξι κρούσματα ήταν λευκοί, ομοφυλόφιλοι και όλοι ταίριαζαν στο προφίλ αυτών που τους είχε δοθεί το εμβόλιο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ AIDS ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΟ

Στις 11 Μαΐου του 1987, η εφημερίδα «London Times» είχε ως κύριο άρθρο τη σύνδεση των προγραμμάτων εμβολιασμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ευλογιά στην Αφρική με τη μετάδοση και την έξαρση του AIDS στην Κεντρική Αφρική. Ο Ρόμπερτ Γκάλλο συμφώνησε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στο οποίο περιλαμβάνονταν εκατομμύρια μαύροι, θα μπορούσε να έχει ξυπνήσει τον «υπολανθάνοντα» ιό του AIDS. Αυτή η εξαιρετικά σημαντική ιστορία θάφτηκε κυριολεκτικά στις ΗΠΑ και ποτέ δεν παρουσιάστηκε στην τηλεόραση ή σε κάποια μεγάλη εφημερίδα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε προειδοποιηθεί στα μέσα της δεκαετίας του ’70, ότι αν δεν ελέγχονταν οι γεννήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, η γη θα αντιμετώπιζε καταστροφικές συνέπειες κατά τον 21ο αιώνα. Τι είδους όμως έλεγχο των γεννήσεων;

Κατά την ακροαματική διαδικασία του Υπουργείου Άμυνας για τα κονδύλια το 1970, έγινε συζήτηση για συνθετικά βιολογικά μέσα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι στον τομέα του βιολογικού πολέμου, μόνο φυσικοί ιοί και ασθένειες περιλαμβάνονταν στο αμερικάνικο οπλοστάσιο. Ωστόσο, την 1 Ιουλίου του 1969 το Κογκρέσο άκουσε μια μαρτυρία που τότε δεν ήταν ανησυχητική, αλλά αν συνδυαζόταν με τις τωρινές γνώσεις, είναι σαφώς ανησυχητική. Η μαρτυρία έλεγε: «Μέσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια θα είναι μάλλον δυνατό να κατασκευάσουμε ένα νέο μολυσματικό μικροοργανισμό, ο οποίος θα μπορεί να διαφέρει σε πολλά σημεία από οποιοδήποτε μέχρι τώρα γνωστό οργανισμό που προκαλεί ασθένεια. Το πιο σημαντικό απ’ αυτά είναι ότι αυτός μπορεί να αντιστέκεται στις ανοσοποιητικές και θεραπευτικές μεθόδους από τις οποίες εξαρτώμεθα για τη διαφύλαξη της υγείας μας». Με άλλα λόγια ένας νέος συνθετικός ιός θα μπορούσε να προσβάλλει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Σε λιγότερο από 10 χρόνια μετά απ’ αυτή την αναφορά άρχισε η επιδημία του AIDS, εκεί που ποτέ δεν είχε προϋπάρξει.

Το Κογκρέσο έδωσε κονδύλι 10 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρόγραμμα, που υπολογιζόταν ότι θα πάρει περίπου πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί. Η Εθνική Ακαδημία Επιστημών βοήθησε το πρόγραμμα. Επί πλέον, το Κογκρέσο είχε προειδοποιηθεί πως: «Είναι ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο ζήτημα και είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι δεν θα έπρεπε να γίνει μια τέτοια έρευνα, από φόβο μην οδηγήσει σε μια ακόμα μέθοδο μαζικής εξόντωσης μεγάλων πληθυσμών. Απ’ την άλλη όμως, χωρίς την επιστημονική γνώση-πηγή ότι ένα τέτοιο όπλο είναι πιθανό, και μια κατανόηση των τρόπων που θα μπορούσε να επιτευχθεί, λίγα είναι αυτά που μπορούν να γίνουν ώστε να επινοηθούν αμυντικά μέτρα».

Στο πείραμα με την ηπατίτιδα Β αποδείχτηκε ότι το 61% απ’ αυτούς που εθελοντικά πήραν μέρος στο τεστ ανέπτυξαν AIDS και 75% απ’ αυτούς πέθαναν. Το 21% απ’ αυτούς που συμμετείχαν στο πείραμα δεν έχουν ακόμα παρουσιάσει συμπτώματα και για το 18% υπάρχουν εμφανή στοιχεία ότι έχει AIDS. Το 21% που δεν είχε συμπτώματα της ασθένειας για 10 χρόνια μετά το πείραμα, μετά από μελέτες διαπιστώθηκε πως στη συντριπτική πλειοψηφία του έχει έναν αφύσικα χαμηλό αριθμό κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος (αυτών που ονομάζονται κύτταρα σε σχήμα Τ). Μια μείωση στα Τ-κύτταρα είναι μια ένδειξη αδυνατισμένης ανοσίας και συχνά οδηγεί στο AIDS.

Μια αναφορά του Αμερικανικού Υπουργεία Υγείας (τόμος 316, Νο.11, σελ 673, του 1978), αναφέρει ότι ένας νεοσύλλεκτος ανέπτυξε τον ιό του AIDS: «Εδώ περιγράφουμε έναν ασθενή μολυσμένο με HIV και μείωση των Τ-κυττάρων, στον οποίο αναπτύχθηκε το AIDS κατά τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης. Τα παραπάνω συμπτώματα εμφανίστηκαν αφ’ ότου ο ασθενής είχε λάβει μια σειρά εμβολίων ανοσοποίησης κατά της ευλογιάς, όταν παρουσιάσθηκε για να καταταχθεί. Αυτή η περίπτωση καταδεικνύει ότι η βασική εξασφάλιση ανοσίας στην ευλογιά ατόμων που είναι φορείς του HIV επιβεβαιώνει την ύπαρξη μιας ασθένειας, που έχει προκληθεί από εμβόλια, και επίσης ότι τα πολλαπλά ανοσοποιητικά εμβόλια είναι δυνατό να επιταχύνουν την ανάπτυξη του ιού HIV. Επιπροσθέτως, η υπόθεση προκαλεί ανησυχία για το κατά πόσο είναι ασφαλές ένα εμβόλιο (που βασίζεται σ’ έναν ιό) στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου αυξάνεται η μόλυνση από τον HIV. Σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί αυτό το ενδεχόμενο επιπλοκών, οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις επί του παρόντος ζητούν ενδελεχή εξέταση του αντισώματος HIV, πριν γίνει το εμβόλιο ανοσοποίησης».

Ο Πίνακας Διακύμανσης του 1971, που ανακάλυψε ο Graves, συντονίζει το «Ειδικό Πρόγραμμα καρκινικών ιών», το οποίο ξόδεψε κρυφά πάνω από 550 εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσει το AIDS

ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ

Ωστόσο οι ομοφυλόφιλοι στη Ν. Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες, δεν ήταν οι μόνοι που υποβλήθηκαν στο πείραμα για την ηπατίτιδα Β. Η φυλή Dena’ Ina, που διαμένει στη χερσόνησο Kenai στην Αλάσκα, υποβλήθηκε στο πειραματικό εμβόλιο ηπατίτιδας Β. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια αυτόχθονες για πειράματα. «Είναι προφανές ότι ουσιαστικά όλες οι δοκιμές νέων εμβολίων στις ΗΠΑ γίνονται στις φυλές ιθαγενών στην Αλάσκα», αναφέρει μια έκθεση από την Παραδοσιακή Επιτροπή Υγείας της Dena’ Ina στο Sterling, στην Αλάσκα. Τα χωριά της Αλάσκα είναι ιδανικά γιατί είναι απομονωμένα, και αποτελούν ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. Επίσης, οι ιθαγενείς αναφέρονται ως «πηγή για τη μελέτη προβλημάτων υγείας που θα ωφελήσουν άλλους πληθυσμούς». Αν η συντριπτική πλειοψηφία των ομοφυλόφιλων στους οποίους έγινε το πειραματικό εμβόλιο της ηπατίτιδας Β στα τέλη του ’70 και τις αρχές του ’80 ανέπτυξαν AIDS, πως επιλέχτηκαν οι ιθαγενείς της Αλάσκα να υποβληθούν στα ίδια πειράματα;

Στις αρχές του 1980, λοιπόν, οι ιθαγενείς της Αλάσκα υπήρξαν αποδέκτες του ίδιου πειράματος με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Η ηπατίτιδα Β εισήχθη στο ντόπιο πολιτισμό της Αλάσκα το 1940, από μεταγγίσεις αίματος, χρήστες ενδοφλέβιων ενέσεων, κοψίματα, πληγές ή μέσω μολυσμένων εμβολίων. Το 1940, οι στρατιώτες που πήραν μέρος στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο εμβολιάστηκαν με ένα μολυσμένο εμβόλιο κίτρινου πυρετού, το οποίο πιστεύεται ότι προκάλεσε τη μόλυνση με τον ιό της ηπατίτιδας Β, σε ένα αριθμό που κυμαίνεται από 175.000 μέχρι 600.000 άνδρες. Το 1981 σε μια ακόμη δοκιμή του εμβολίου της ηπατίτιδας Β, που έγινε στους Εσκιμώους Yupik στην Αλάσκα, 27 άτομα ανέπτυξαν το μολυσματικό ιό μετά την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού.

Αυτό ανησύχησε το γηγενή πληθυσμό. Η Παραδοσιακή Επιτροπή Υγείας της Dena’ Ina αναφέρει: «Αμφισβητούμε την ασφάλεια των δοκιμαστικών εμβολίων και άλλων εμβολιασμών». Το ενδιαφέρον τους επικεντρώθηκε στην εξάπλωση του AIDS στην Αφρική από τους εμβολιασμούς για την ευλογιά. Η ανησυχία τους διπλασιάστηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι ένα χρόνο μετά το πειραματικό πρόγραμμα εμβολιασμού με ηπατίτιδα Β, που εφαρμόστηκε σ’ αυτούς και σε ομοφυλόφιλους στο Σαν Φρανσίσκο, το 41% των κρουσμάτων AIDS που είχαν αναφερθεί στο Σαν Φρανσίσκο ήταν μέλη της ομάδας που συμμετείχε στο πείραμα.

Η εισαγωγή του πειραματικού εμβολίου ηπατίτιδας Β στην Αλάσκα προβλημάτισε τους ντόπιους. Το 1982, ένας γεωγραφικός χάρτης έδειχνε ότι η Αλάσκα είχε τα χαμηλότερα ποσοστά ηπατίτιδας Β στον κόσμο, δεν χρειαζόταν δηλαδή το πείραμα. Ποια λοιπόν, ήταν η πορεία των ντόπιων στην Αλάσκα από τότε που «δέχτηκαν» το πρώτο μέρος των πειραματικών ενέσεων; «Είναι γνωστό ότι χρειάζονται 20-40 χρόνια για να μάθουμε το αποτέλεσμα ενός εμβολίου. Γνωρίζουμε επίσης ότι από τότε που έγιναν εμβόλια στους ιθαγενείς της Αλάσκα, υπήρξαν εκδηλώσεις φυματίωσης, μηνιγγίτιδας, γρίπης, αυτοκτονιών, αλκοολισμού, παράξενων συμπεριφορών, και ασθενειών σχετιζόμενων με το AIDS» αναφέρει η Παραδοσιακή Επιτροπή Υγείας της Dena’ Ina. «Αυτές οι εκδηλώσεις σημειώνονται στα ίδια χωριά που συμμετείχαν στο δοκιμαστικό εμβόλιο ηπατίτιδας Β το 1981. Σ’ αυτά τα χωριά περίπου το 75% δεν έχει νερό ή σύστημα αποχέτευσης».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Κατά τη δεύτερη συνέλευση ιθαγενών, φυλών, χωριών και εθνών της Αλάσκα του Μεικτού Παραδοσιακού Συμβουλίου των Πρεσβυτέρων, που έγινε στο Anchorage το 1990, πάρθηκε μια απόφαση σχετικά με τις προσπάθειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τους ντόπιους της Αλάσκα ως πειραματόζωα. «Αποφασίστηκε, από τη Συνέλευση του Μεικτού Παραδοσιακού Συμβουλίου των Πρεσβυτέρων, η διεξαγωγή ή πρόκληση διεξαγωγής, απαραίτητης έρευνας και υποστήριξης με έγγραφα για την παρουσίαση επίσημων κατηγοριών γενοκτονίας και εθνοκτονίας εναντίον όλων των ατόμων και/ή κυβερνήσεων και/ή των οργάνων τους ή αντιπροσώπων τους, σε δικαστήριο αρμόδιας δικαιοδοσίας».

Σε μια άλλη απόφαση, η Παραδοσιακή Επιτροπή Υγείας, αναφέρει: «Οι ιθαγενείς ντόπιοι πληθυσμοί χρησιμοποιήθηκαν ως ομάδα – στόχος χωρίς τη δική μας επίσημη συναίνεση. Αυτό οδήγησε στην σχεδόν πλήρη απώλεια της εμπιστοσύνης στις Ομοσπονδιακές και Κρατικές κυβερνήσεις καθώς και στις διοικήσεις που διαχειρίζονται τα προγράμματα υγείας και την κατασκευή φαρμάκων και εμβολίων. Συγκεκριμένες επίσης, επιστημονικές αποδείξεις και ντοκουμέντα από αξιόπιστες ιατρικές πηγές δείχνουν ότι οι ιθαγενείς πληθυσμοί της Αλάσκα γίνονται αντικείμενο ιατρικού πειράματος, το οποίο χρησιμοποιεί εμβόλια που είτε είναι πειραματικά, μολυσμένα, ή έχουν επιβλαβείς συνέπειες κατά την είσοδό τους στον οργανισμό».

Η Mary Ann Mills, μέλος του συμβουλίου της Παραδοσιακής Dena’ Ina Φυλής, αγωνίστηκε εναντίον της κυβέρνησης των ΗΠΑ, κατηγορώντας τη για παραβίαση πολλών συμφωνιών που υπέγραψε μέσω των Ηνωμένων Εθνών. «Θεωρούμε ότι η ρίζα του προβλήματος πηγάζει από τον πατερναλισμό της αποικιακής κυβέρνησης. Οι ιθαγενείς πληθυσμοί ζούσαν μια υγιή, αυτο-συντηρούμενη ζωή, με τη γη, τα ζώα, και μια καθ’ όλα αρμονική ζωή πριν την ανάληψη εξουσίας (από τις ΗΠΑ)», είπε. «Κάποιες ασθένειες, όπως η ηπατίτιδα Β και ίσως ακόμα και το AIDS εισήχθησαν στην εθνότητά μας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση μέσω ενός μαζικού, και συχνά υποχρεωτικού προγράμματος ανοσοποίησης. Πολλά είδη πειραματικών εμβολίων εισήχθησαν στο γηγενή πληθυσμό της Αλάσκα». Επισημαίνει ότι η Φυλή έχει έγγραφες αποδείξεις από γιατρούς, επιστήμονες, πανεπιστήμια και ιατρικές αναφορές ότι το εμβόλιο ηπατίτιδας Β, που χρησιμοποιήθηκε σ’ αυτά τα προγράμματα ανοσοποίησης, περιέχει τους ίδιους παθογόνους παράγοντες με αυτούς του ιού AIDS. Καθώς ανησυχεί για την ευημερία αλλά ακόμα και για την πιθανή εξαφάνιση της Φυλής της, δηλώνει: «Οι άνθρωποι της φυλής Dena’ Ina θέλουν να δηλώσουν ότι αν καταστραφεί ο ντόπιος πολιτισμός της Αλάσκα, δεν θα υπάρξει πουθενά αλλού. Έχουμε μια αχανή και πλούσια χώρα. Ερχόμενοι εδώ δεν εκτοπίσαμε κανέναν και δεν βλάψαμε τον τρόπο ζωής κανενός. Μοιραστήκαμε γενναιόδωρα ό,τι είχαμε. Τώρα είμαστε φτωχοί, άρρωστοι και καταπονημένοι».

Ισχυρίζεται ότι θα ήταν λογικό με τόσα πολλά κυβερνητικά προγράμματα, υγείας, εκπαίδευσης και κοινωνικής πολιτικής, θα ήταν λογικό η Φυλή να είναι πολύ υγιής. «Ωστόσο, κάτω από την επιβολή των κυβερνήσεων, η πραγματικότητα είναι η εξής: Οι ιθαγενείς της Αλάσκα έχουν τα υψηλότερα ποσοστά, (από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Αλάσκα), φτώχειας, ασθενειών, αλκοολισμού, αυτοκτονιών, εγκαταλείψεις σχολείων, διανοητικών προβλημάτων, ανεργίας, εγκληματικότητας, και ο κύκλος μιας ατέλειωτης γενοκτονίας συνεχίζεται. Είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι τα προγράμματα που μας επιβλήθηκαν έχουν σκοπό να συμβάλουν στη καταστροφή μας». Η Mills είχε εκφράσει αυτές τις ανησυχίες στο Γραφείο Ινδιάνικων υποθέσεων της Αμερικάνικης Γερουσίας.

Η Mills, εκτός των άλλων, εναντιώνεται σ’ ένα πρόγραμμα μαζικής δοκιμής εμβολίου ηπατίτιδας Β. Το δοκιμαστικό πρόγραμμα ήταν μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας, από τη Δημόσια Υπηρεσία Υγείας και στόχευε αποκλειστικά στους ιθαγενείς πληθυσμούς της Αλάσκα.

Κατ’ αρχήν, το 1981 είχε εισαχθεί στα απομονωμένα χωριά Yupik και εν συνεχεία σε άλλους ιθαγενείς πληθυσμούς της Αλάσκα. Η Mills και η Bernadine Atchison, αφού επί επτά χρόνια μελετούσαν την έρευνα του πειραματικού εμβολίου ηπατίτιδας Β, ανακάλυψαν ότι το εμβόλιο βασισμένο στο πλάσμα ηπατίτιδας Β θα μπορούσε να περιέχει μολυσμένο αίμα, γεγονός που συνιστά μια σοβαρή αιτία για ασθένειες του ανοσοποιητικού. Ανακάλυψαν ότι οι ΗΠΑ έχουν στην κατοχή τους ένα έγγραφο, που ονομάζεται «Ερευνητικό Σχέδιο των ΗΠΑ για τη Αρκτική του 1987», το οποίο περιέχει την πολιτική που προβλέπεται για την Αλάσκα. Σε αυτό το σχέδιο, η Αλάσκα αναφέρεται ως «ένα φυσικό εργαστήριο και μια περιοχή όπου οι έρευνες υγείας μπορεί να έχουν ευρείες επιπτώσεις καθώς και εφαρμογές». Αυτό το σχέδιο αναφέρεται επίσης στους ιθαγενείς πληθυσμούς της Αλάσκα ως ένα «εμπεριστατωμένο σχέδιο έρευνας για την υγεία» και στους ανθρώπους ως «πηγή για τη μελέτη προβλημάτων υγείας που θα ωφελήσουν άλλους πληθυσμούς(!)».

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

Σ’ ένα συνέδριο στο Κράϊστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, ο δόκτωρ Γουίλιαμ Τζόρνταν, διευθυντής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών, δήλωσε πως ουσιαστικά όλες οι δοκιμές των νέων εμβολίων στις ΗΠΑ γίνονται σε αυτόχθονες στην Αλάσκα και διάφορα άλλα μέρη της χώρας. Εκφράστηκε μάλλον αβίαστα σχετικά με την αποτυχία των διαφόρων εμβολίων να επιφέρουν κάποια αποτελέσματα σχετικά με τον τελικό στόχο, δηλαδή τον έλεγχο ή την πρόληψη ασθενειών.

Ο Υβ Ντελάτ, γάλλος βιολόγος που κατοικεί στην Σουηδία έκανε μια μελέτη με θέμα τα εμβόλια και τις ασθένειες. «Θα προσπαθήσω σ’ αυτή την μελέτη να καταδείξω ότι το AIDS είναι πολύ πιθανό να είναι το αποτέλεσμα ενός προγράμματος εμβολιασμών, που έγινε αδιακρίτως η μη, και θα ζητήσω απ’ τον επιστημονικό κόσμο να γίνει μια σωστή δοκιμή με ειλικρίνεια για ν’ αποδειχτεί αν έχω δίκιο ή όχι», αναφέρει. Ο Ντελάτ εμφανίστηκε με τους Μιλς και Άτκινσον σε ένα διεθνές συνέδριο στο Αρτικ Βίλαντζ, στην Αλάσκα. Δήλωσε στο συνέδριο πως «με τα εμβόλια, είναι πιθανό να δημιουργήσαμε ασθένειες που είναι πολύ πιο επικίνδυνες απ’ τις ασθένειες απ’ τις οποίες υποτίθεται πως μας προφυλάσσουν… Δεν αποδείχτηκε ποτέ ότι τα εμβόλια προφυλάσσουν, αλλά μπορεί ν’ αποδειχτεί ότι τα εμβόλια εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα και ολόκληρο το ανθρώπινο γένος».

Καθώς οι ιθαγενείς παραπονιούνται ότι χρησιμοποιούνται σαν πειραματόζωα, ο δόκτωρ Καλορκέρινος, Ιατρικός Σύμβουλος για την Υγεία των Ιθαγενών στην Αυστραλία γύρισε έφτιαξε ένα βίντεο με τίτλο «το δίλημμα του εμβολιασμού», στο οποίο δηλώνει ότι το 1980, το εμβόλιο ηπατίτιδας Β που έγινε, περιείχε αίμα ομοφυλόφιλων και ήταν ιδιαίτερα προβληματικό διότι περιείχε ενδεχομένως ιδιαίτερα επικίνδυνα ιογενή σωματίδια.

Αναφέρει, επίσης, στο βίντεο πως: «Έγιναν εσκεμμένες προσπάθειες ώστε πολλά παιδιά ιθαγενών τα οποία είχε αναλάβει ως γιατρός να αφεθούν να πεθάνουν. Οι αρχές δεν θέλουν να ζήσουν αυτά τα παιδιά. Ο αληθινός στόχος των αρχών είναι η γενοκτονία».

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Γνωρίζουμε λοιπόν τα εξής στοιχεία.

1. Ότι το 1972 έγινε προειδοποίηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τις σοβαρές συνέπειες του ολοένα αυξανόμενου πληθυσμού της γης και για την ανάγκη ελέγχου των γεννήσεων.

2. Ότι ο Π.Ο.Υ. έδωσε άδεια για την μελέτη βάσει πειραμάτων ασθενειών του ανοσοποιητικού συστήματος.

3. ‘Οτι το Κογκρέσο, το 1970, έδωσε κονδύλι 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη νέας συνθετικής ασθένειας του ανοσοποιητικού για να ενσωματωθεί στο βιολογικό και χημικό οπλοστάσιο των Η.Π.Α.

4. Ότι η κυβέρνηση των Η.Π.Α. έδωσε την άδεια να γίνουν δοκιμές με πειραματικό εμβόλιο ηπατίτιδας Β σε ιθαγενείς και ομοφυλόφιλους σε επιλεγμένες πόλεις. Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων αυτών πέθαναν από AIDS ή αργοπεθαίνουν μέρα με την ημέρα.

5. Ότι ο Π.Ο.Υ. χρησιμοποίησε ένα εμβόλιο ευλογιάς στην Κεντρική Αφρική για το οποίο ομολογεί ότι προκάλεσε την εκδήλωση του AIDS στην περιοχή.

6. Ότι οι ιθαγενείς της Αλάσκα, μετά τις παραπάνω δοκιμές υποφέρουν από πολλές ασθένειες. Τα πειραματικά εμβόλια είχαν ως αποτέλεσμα ν’ αποκτήσουν και AIDS το οποίο δεν είχαν.

7. Ότι οι ιατρικοί φάκελοι των ανθρώπων που το 1981 συμμετείχαν στον εμβολιασμό του πειραματικού εμβολίου ηπατίτιδας Β κατασχέθηκαν απ’ τον Αμερικάνικο Στρατό πριν από ένα Παγκόσμιο Συνέδριο Υγείας στην Αλάσκα. Το Συνέδριο είχε ως στόχο ν’ ακουστούν οι διαμαρτυρίες των ιθαγενών και να βγουν στο φως τα τεκμήρια για την γενοκτονία για την οποία μιλούν οι αυτόχθονες.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Από τη ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, φύλλο 5, Σεπτέμβριος 2002
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: