Οι απεργιακές πορείες της 26ης Σεπτεμβρίου στην Αθήνα

Δυο ήταν οι συγκεντρώσεις που είχαν καλεστεί σε σχέση με την 24ωρη απεργία, από τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ. Η πορεία του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε από την Ομόνοια, κατέληξε στο Σύνταγμα γύρω στις 12:25 και από εκεί στους στύλους του Ολυμπίου Διός όπου και διαλύθηκε. Την ίδια περίπου ώρα ξεκινά η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που είχε ως αφετηρία της τη συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως.

Και οι δύο συγκεντρώσεις και πορείες είναι μεγάλες ως προς τον αριθμό, καθώς οι διαδηλωτές ξεπέρασαν, συνολικά, τις 70.000.

Στη Βασιλέως Γεωργίου έχουν παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ σε τριπλή σειρά, ενώ στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος των «λουλουδάδικων», έχει στηθεί φράχτης αποτελούμενος από μεταλλικό πλέγμα και άθραυστο πλαστικό.

Γενικότερα, το κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στους διαδηλωτές δεν χαρακτηρίζεται από πάθος και παλμό (μοναδική εξαίρεση αποτελεί το μπλοκ από αναρχικούς και αντιεξουσιαστές).

Από τις 13:30 και μετά αρχίζει να γίνεται εμφανής η παρουσία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ στην περιοχή που περικλείει την πλατεία Συντάγματος

Στο διάστημα μεταξύ 14:10-14:25 πραγματοποιείται ολιγόλεπτη «σύρραξη» ανάμεσα σε ομάδες διαδηλωτών και στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Ρίχνονται βόμβες μολότωφ εναντίον των ΜΑΤ στη Β. Γεωργίου, που απαντούν με χρήση δακρυγόνων. Ένα κομμάτι της πορείας που βρίσκεται ακόμη στη Σταδίου αποκόβεται, ενώ τα υπόλοιπα μπλοκ διαλύονται. Σε όλη την περιοχή της πλατείας Συντάγματος και μπροστά από τον μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας) οι δυνάμεις καταστολής κάνουν χρήση δακρυγόνων διαλύοντας τα μπλοκ και απωθώντας τους διαδηλωτές προς την Πανεπιστημίου

Οι αψιμαχίες συνεχίζονται σ’ όλο το μήκος της οδού Πανεπιστημίου μέχρι και την Ομόνοια, καθώς και στους δρόμους της περιοχής των Εξαρχείων. Πραγματοποιούνται συλλήψεις.

Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε συνοικίες (Ζωγράφου, Δάφνη, κ.λπ.) έγιναν 105 προσαγωγές από τις οποίες οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν 8 ανήλικοι.

Οι συλληφθέντες θα προσαχθούν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: