Μία ακόμα σύλληψη αναρχικού από τις ρωσικές αρχές

Στις 27 Ιουλίου, το περιφερειακό δικαστήριο Basmanniy της Μόσχας διέταξε την κράτηση του Alexey Polikhovich για ένα μήνα. Είναι ο 16ος ύποπτος για συμμετοχή στις ταραχές που έγιναν στην πλατεία Bolotnaya στις 6 Μάη , ημέρα εγκατάστασης του Προέδρου Πούτιν στο αξίωμά του. Ήταν ο τρίτος συλληφθείς αναρχικός. Η Aleksandra Dukhanina βρίσκεται σε κατ’ οίκον κράτηση από τις 29 Μάη και ο Stepan Zimin συνελήφθη το βράδυ της 25ης Ιουλίου. Το σπίτι δέχθηκε επιδρομή από τους μπάτσους που κατέσχεσαν τον υπολογιστή του. Η ερευνητική επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποψιάζεται τον Alexey για τη διάπραξη εγκλημάτων σύμφωνα με τις παράγραφους 2 και 3 του άρθρου 212 του ποινικού κώδικα (προτροπή και συμμετοχή σε εξέγερση), και την παράγραφο 1 του άρθρου 318 (βία ενάντια σε εκπρόσωπο των αρχών). Η επιτροπή παρουσίασε καταθέσεις των μπάτσων που ισχυρίζονται ότι προσπαθούσε να απελευθερώσει συλληφθέντες και τον «αναγνωρίζουν» σε φωτογραφίες που δείχνουν ένα μασκοφόρο διαδηλωτή.

Ο ανακριτής ανέγνωσε επίσης γραπτή κατάθεση από το «Κέντρο Ε» σύμφωνα με την οποία ο «Polikhovich είναι μέλος εξτρεμιστικών οργανώσεων».

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, οι αρχές δεν έχουν στοιχεία, και παρουσίασαν χαρτιά από τη δουλειά του.

Ο Alexey Polikhovich είναι 21 χρονών, σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Μόσχας ενώ είχε καταταγεί στο Βόρειο Στόλο. Προσωρινά δουλεύει σαν courier.

Συμμετείχε στα αναρχικά μπλοκ κατά τις μεγάλες πορείες της αντιπολίτευσης του χειμώνα, συμμετείχε στο Ocuupy Moscow και στην υπεράσπιση του δάσους του Cagovsky στην περιοχή της Μόσχας. Συνελήφθη στις 6 Μάη.

Αναρχικός Πυρήνας ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: