Επιθέσεις αυτοκτονίας στον Καύκασο

Όπως ανέφεραν ρωσικά ΜΜΕ, στις 28/8 ένας μουτζαχεντίν, ο Aliev, που είχε καταταγεί εσκεμμένα στις τάξεις της αστυνομίας του Νταγκεστάν, πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας σε φυλάκιο της FSB (KGB) στο χωριό  Beliji στην περιφέρεια Derbent.

Η επίθεση έγινε παράλληλα με επίθεση των ανταρτών στο φυλάκιο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 8 μέλη της FSB, αλλά και αντάρτες. Οι ρωσικές αρχές κάνουν λόγο για ένα μόνο νεκρό ρώσο, όπως και άλλες φορές που υποβάθμισαν τις απώλειες από επιθέσεις ανταρτών.

Την επόμενη μέρα, άλλη επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε από γυναίκα-καμικάζι με στόχο τον 75χρονο Said Afandi al-Chirkawi, στέλεχος της «πνευματικής ελίτ»-μαριονέτα του Νταγκεστάν. Η επίθεση έγινε στο σπίτι του Afandi στο χωριό Chirkei. Μαζί του σκοτώθηκαν άλλα 5 άτομα από τη συνοδεία του.

Είχε προηγηθεί στις 19 Αυγούστου επίθεση αυτοκτονίας του 34χρονου μαχητή Khamzart Aldiev, ο οποίος ανατινάχθηκε σκοτώνοντας 8 μπάτσους στο χωριό Sagopshi στην Ινγκουσετία. Οι ρώσοι εισβολείες πραγματοποίησαν επιθέσεις σε χωριά,  δολοφονίες κατοίκων (3 άτομα) και απαγωγές (2 άτομα) μετά την επίθεση αυτοκτονίας.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: