Η αντίσταση στο Αφγανιστάν τον Ιούλιο 2012

Η έλλειψη πλήρων στοιχείων για τις επιχειρήσεις των ανταρτών στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2012 οφείλεται στο «κατέβασμα» κάποιων ιστοσελίδων πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα της αντίστασης εναντίον των ΝΑΤΟικών τρομοκρατών κατοχικών και των ντόπιων συνεργατών τους.
Διαθέσιμα στοιχεία υπάρχουν από τις 1 έως τις 23 Ιουλίου, ενώ θα δημοσιευτούν συγκεντρωτικά στοιχεία μόλις δημοσιευτούν στο διαδίκτυο.
Εκατοντάδες επιχειρήσεις έλαβαν χώρα στις περισσότερες επαρχίες του Αφγανιστάν τον Ιούλιο, επιθέσεις με ένοπλες ενέδρες, μάχες, εκρηκτικούς μηχανισμούς, ρουκέτες, καταρρίψεις ελικοπτέρων και αεροσκαφών, επιθέσεις αυτοκτονίας μαχητών, ενώ δεν έλειψαν και αυτό το μήνα επιθέσεις ατόμων που είχαν εσκεμμένα στρατολογηθεί στις τάξεις τους κράτους με σκοπό να επιτεθούν εναντίον των αμερικανών. Δε λείπουν και οι περιπτώσεις πολλών μπάτσων που παραδίδονται στους αντάρτες, μετά από προπαγανδιστική δουλειά του Συμβούλιου Στρατολόγησης των Μουτζαχεντίν.
Ο απολογισμός είναι τρομακτικός για τους ΝΑΤΟικούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους: εκατοντάδες νεκροί αμερικανοί και άλλοι, ντόπιοι στρατιώτες και μπάτσοι κ.ά.

Στις 1-7 σκοτώνεται διευθυντής καταστήματος και πράκτορας των ντόπιων υπηρεσιών ασφαλείας στην πόλη Χεράτ.

Στις 2-7 οι ντόπιοι και ξένοι κατοχικοί τρομοκράτες συλλαμβάνουν και βασανίζουν 50 ηλικιωμένους και παιδιά, λόγω της άρνησής τους να σχηματίσουν συμβούλια καταπολέμησης των ανταρτών σε χωριό της περιφέρειας Κχας Ουρουζγκάν στην επαρχία Ουρουζγκάν.

Στις 3-7 παραδίδονται στους αντάρτες περίπου 70 μπάτσοι στην επαρχία Μπαντγκίς μαζί με τον οπλισμό τους και πυρομαχικά.

Στις 4-7 ολοκληρώνεται η συντονισμένη επίθεση εναντίον κρατικών/στρατιωτικών στόχων στο Γκουλιστάν της επαρχίας Φάραχ. Περίπου 15 μαχητές χάνουν τη ζωή τους, έχοντας προκαλέσει μεγάλες απώλειες στις τάξεις των κατοχικών, περίπου 138 νεκρούς, 35 τραυματίες και πολλά οχήματα και κτίρια κατεστραμμένα. Την ίδια μέρα παραδίδονται άλλοι 16 μπάτσοι στους αντάρτες της επαρχίας Μπαντγκίς.

Στις 9-7 εξαπολύεται μεγάλη επιχείρηση των ανταρτών στην πόλη Κανταχάρ, στα πλαίσια της επιχείρησης Αλ-Φαρούκ που ξεκίνησε στις 3 Μάη. Η επιχείρηση ξεκινάει στις 2 τα ξημερώματα όταν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάζεται κοντά στο αρχηγείο των μπάτσων και ρίχνει τον προστατευτικό τοίχο. Αμέσως μουτζαχεντίν εφορμούν μέσα και επιτίθενται με βαρέα και ελαφρά όπλα. Άλλοι μπάτσοι που σπεύδουν να ενισχύσουν πέφτουν σε ενέδρα των ανταρτών και εγκλωβίζονται για μισή τουλάχιστον ώρα.

Άλλες 5 εκρήξεις πραγματοποιούνται, οι 3 μέσα και γύρω από το αρχηγείο των μπάτσων, ενώ οι άλλες έχουν στόχο κομβόι οχημάτων που σπεύδουν να ενισχύσουν. Δεκάδες είναι οι νεκροί και τραυματίες των κατοχικών, μπάτσοι, συνοριοφύλακες και άλλοι αξιωματούχοι. Έξι είναι τουλάχιστον οι αντάρτες που σκοτώθηκαν σ’ αυτές τις επιθέσεις.

Την ίδια μέρα (9-7) ένας αφγανός, ο Naanbie Sardar Muhammad παρασύρει με το όχημά του 5 ξένους κατοχικούς στην επαρχία Χελμάντ. Οι 3 απ’ αυτούς πέθαναν. Ο Muhammad μαζί με έναν άλλο περαστικό δολοφονήθηκαν αμέσως μετά από τους κατοχικούς.

Στις 17-7 παραδίδονται 4 μπάτσοι στους αντάρτες της επαρχίας Χελμάντ.
Την επόμενη μέρα (18-8) παραδίδονται 120 μπάτσοι στους αντάρτες της επαρχίας Χεράτ, μαζί με τον οπλισμό τους και πυρομαχικά.

Στις 20-7 οι κατοχικοί υφίστανται μεγάλες απώλειες όταν μουτζαχεντίν επιτίθενται σε φυλάκια ελέγχου στην επαρχία Ουρουζγκάν. Ο βοηθός του κυβερνήτη της επαρχίας, ένας διοικητής του φυλάκιου και 5 μπάτσοι σκοτώθηκαν, ενώ σκοτώνονται 2 πολίτες και 2 αντάρτες από τα ανταποδοτικά πυρά των κατοχικών. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και γνωστός βασανιστής της περιοχής.

Στις 23-7 αφγανός στρατιώτης ανοίγει πυρ εναντίον ξένων κατοχικών και σκοτώνει 4 απ’ αυτούς στην επαρχία Μπαντγκίς. Μόλις την προηγούμενη μέρα μπάτσος ανοίγει πυρ εναντίον άλλων μπάτσων σε ακαδημία στην επαρχία Χεράτ, σκοτώνοντας 4 απ’ αυτούς.
Την ίδια μέρα παραδίδονται 40 μπάτσοι στους αντάρτες της επαρχίας Φάραχ, μαζί με οπλισμό και πυρομαχικά.

Στις 21-7 μια ομάδα ανταρτών οπλισμένοι με ελαφρά και βαρέα όπλα και χειροβομβίδες επιτίθενται στο αρχηγείο της περιφέρειας Ντελαράμ και το αστυνομικό τμήμα. Αμέσως μετά καταλαμβάνουν ένα ξενοδοχείο και οι μάχες κρατάνε για ώρες. Ο νέος αρχηγός των μπάτσων της περιφέρειας που ήταν και ο κύριος στόχος τελικά διαφεύγει. Νεκροί πέφτουν αρκετοί μπάτσοι και στρατιώτες και πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ένας αντάρτης σκοτώνεται και άλλοι 4 καταφέρνουν να διαφύγουν ασφαλώς και να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: