Αναταραχή σε σχολεία της Κένυα

Τα σχολικά κελιά γίνονται στόχος επίθεσης σε όλο τον κόσμο, όπου η εξουσιαστική μανία των καθηγητών βρίσκει απέναντι την αντίσταση των εξεγερμένων μαθητών. Έτσι λοιπόν, στην Κένυα, αναταραχή επικράτησε προχθές στο Γυναικείο Γυμνάσιο Kibutha της πόλης Kangema αφού μαθήτριες εξεγέρθηκαν και προκάλεσαν φθορές σε ένα κατάστημα, στην κουζίνα και τμήμα του εστιατορίου.

Η φωτιά που προκλήθηκε κατέστρεψε πολλά από τα τρόφιμα.

Αναταραχή επικράτησε σε περίπου 10 σχολεία. Την Τετάρτη έγινε αποχή στο γυμνάσιο Njumbi στο Mathioya. Οι μαθήτριες προσπάθησαν να κάψουν τις εστίες. Η αρχή έγινε στο γυμνάσιο Rwathia όταν οι μαθήτριες απαίτησαν να γίνει δεκτό να φοράνε μίνι φούστες στο σχολείο.

Τα άλλα σχολεία είναι τα: Iyego, Kanyenyaini ,Kiruri, Dr Kiano, Αντρικό Weithaga, Γυναικείο Gitweku, Αντρικό Koimbi, Γυναικείο Kianderi και Karuri Gakure.

Οι αρχές τώρα απειλούν με ποινικές διώξεις. Άλλες αφορμές γι’ αυτό τον ξεσηκωμό αποτελούν επίσης η κακή σίτιση και η αυστηρότητα των υπεύθυνων, που είναι επιφορτισμένοι με το έργο της πειθάρχησης και της καθυπόταξης των μαθητών και μαθητριών στα σχολικά κελιά του κράτους.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: