Καταδίκες για τις συγκρούσεις στη Γένοβα το 2001

Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας επιβεβαίωσε την Παρασκευή 13/7 τις καταδίκες για 10 συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις της Γένοβα τον Ιούλιο του 2001, με τις κατηγορίες της «καταστροφής και λεηλασίας» κατά τη σύνοδο των G8. Μία από τις καταδίκες μειώθηκε ελαφρά, αλλά και οι 10 κηρύχθηκαν ένοχοι.

Στους πέντε κατηγορούμενους δόθηκε το δικαίωμα έφεσης, και οι υποθέσεις τους θα επανεξεταστούν. Στους άλλους 5 όχι, και πρόκειται να φυλακιστούν τις επόμενες μέρες. Ο πρώτος, ο Αλμπέρτο Φουνάρο, μέλος του μακρόβιου ραδιόφωνου Onda Rossa, φυλακίστηκε στα κάτεργα της Ρεμπίμπια στη Ρώμη την επόμενη μέρα, αλλά σύντομα πρόκειται να μεταφερθεί.

Ο «πολιτικός κόσμος» και τα ΜΜΕ επικύρωσαν τις καταδίκες αυτές τις μέρες, μιλώντας για απόδοση δικαιοσύνης και από τις δυο μεριές, αφού υποτίθεται ότι τιμωρήθηκαν και κάποιοι αστυνομικοί.

Οι δολοφόνοι γυρνάνε ελεύθεροι, ενώ άνθρωποι θα μπουν στη φυλακή για σπασμένα μαγαζιά και αυτοκίνητα.

Οι καταδίκες έχουν ως εξής: Αλμπέρτο Φουνάρο, 10 χρόνια (ήδη φυλακίστηκε), Ίνες Μοράσκα, 6,5 χρόνια, Βιντσέντζο Βέκι, 13 χρόνια, Μαρίνα Κουγνάτσι, 12 χρόνια και 3 μήνες (ήδη φυλακίστηκε), Φραντσέσκο Πουγκλίσι, 14 χρόνια. Οι άλλοι 5 για τους οποίος θα γίνει έφεση: Κάρλο Αρκουλέο, 8 χρόνια, Κάρλο Κουκομαρίνο, 8 χρόνια, Λούκα Φινότι, 10 χρόνια και 9 μήνες, Ντάριο Ουρσίνο, 7 χρόνια, Αντονίνο Βαλγκαρνέρα, 8 χρόνια.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ!

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: