Γιέλλλα!!!

Όσοι ψηφίσετε, ετοιμαστείτε μετά τις εκλογές να γευτείτε τα «μεγάλα κόλπα» που ετοιμάζουν οι «νικητές». Θα χορτάσετε κωλο-τούμπες, ελιγμούς, μεταφράσεις, παραφράσεις, αναιρέσεις και διαστρεβλώσεις προεκλογικών δηλώσεων.

Στα «κουφά» της πολιτικής βρίσκονται και οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις καταγγελίας του μνημονίου, ενώ «δίνουν και παίρνουν» τόσο οι φήμες για αποχωρήσεις από το ευρώ, όσο και οι δηλώσεις προσήλωσης και υποταγής σ’ αυτό (που «παίζουν» στο προεκλογικό πήγαιν’ έλα των αριστερόστροφων, αριστερών και μη «αναλυτών»).

Στα υπ’ όψιν βρίσκονται, ακόμα, οι επανενώσεις των κομματιών που έφυγαν από το κύριο κορμό των πάλαι ποτέ πολυπληθών κομματικών μηχανισμών και η αλλαγή φρουράς σ’ αυτούς. Ήδη ο Γιωργάκης πήρε το δρόμο για την «παγκόσμια διακυβέρνηση» και στη ΝΔ ο προσωρινός πρόεδρος ετοιμάζεται να αποχωρήσει, αφού πολλά κεφάλια σ’ ένα στέμμα δεν χωράνε, με τόσους που μαζευτήκανε εκεί πέρα.

Ο Κουβέλης δηλώνει αναφανδόν πως θα μπει στο κυβερνητικό σχήμα που θα του προταθεί γιατί «ο τόπος δε αντέχει άλλες εκλογές». Σιγά, που δεν το περιμέναμε! Αυτός, δεν κρατιότανε από τις προηγούμενες εκλογές απλώς είπε να αναβάλλει την ξεφτίλα του. Μα τι λέμε τώρα! Αυτή έχει χαθεί από το 1989 (ίσως και πρωτύτερα).

Όσο για τους πατριώτες και τους εθνικιστές, αυτοί είναι πρόθυμοι στο όνομα της «πολύπλευρης πολιτικής» να βάλουν στον πλειστηριασμό κι άλλους μουστερήδες (Ρώσους, Κινέζους και λοιπούς). Άφεριμ!

Να μην κουράσουμε. «Χαρίζουμε» ένα «γιέλλλα!!!» σ’ αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν, καθώς και μερικούς στίχους εμπνευσμένους τόσο από τη αφίσα της Συσπείρωσης Αναρχικών, που κυκλοφόρησε πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όσο και από ανάλογου πνεύματος στίχους του Γ. Σουρή.

Έρχεται ο κάθε σκατάς
Και ο κάθε φανφαρόνος
Και σας ζητά την ψήφο σας
Για να σας σώσει, …ο όνος…
 
Με υποσχέσεις σας γελά,
σας πείθει…
τον ψηφίζετε…
και ζείτε μες στη σιγουριά:
Το μέλλον διασφαλίσατε…
 
Μα πριν αλέκτωρ κρώξει τρις
Και πριν κρυώσει η κάλπη
Πάλι θ’ αντιληφθείτε
Πως και σ’ αυτές τις εκλογές
Και πάλι γελαστήκατε
Και αποσκατωθήκατε
Δημοσιεύτηκε από Αναρχία και Ζωή
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: