Συλλήψεις με την κατηγορία της τρομοκρατίας, στο Σικάγο

Τρεις διαδηλωτές συνελήφθησαν με κατηγορίες για τρομοκρατία, πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση με στόχο το κέντρο διεξαγωγής της καμπάνιας επανεκλογής του Μπ. Ομπάμα και το σπίτι του δημάρχου του Σικάγο Rahm Emanuel.

Οι συλληφθέντες είναι οι Brian Church, 22 ετών,  Jared Chase, 27, και Brent Betterly, 24 ετών.

Αυτά αναφέρονται στα δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σάββατο. Οι 3 άνδρες συνελήφθησαν την Τετάρτη. Κατασχέθηκαν από τα σπίτια τους υπολογιστές και, σύμφωνα με τους μπάτσους, επικίνδυνα όπλα, όπως όλμος, τόξο, μαχαίρια, και εμπρηστικοί μηχανισμοί, τα οποία θα χρησιμοποιούσαν, σύμφωνα πάλι με τους μπάτσους, εναντίον αυτοκινήτων και αστυνομικών στόχων κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που άρχισε την Κυριακή.

Η εγγύηση ορίστηκε σε 1,5 εκατομμύριο δολάρια για κάθε έναν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι 3 άνδρες αυτο-προσδιορίζονται σαν αναρχικοί.

Οι υπερασπιστές των συλληφθέντων λένε ότι όλα είναι κατασκεύασμα των μπάτσων που μπέρδεψαν συστατικά παρασκευής μπύρας με εκρηκτικά και ότι οι 3 συλληφθέντες ήρθαν απλά να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις.

Την Παρασκεύη διαδήλωσαν 2500 άνθρωποι στους δρόμους του Σικάγο.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: