ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑΤΑ ΜΑΖΙ…

Έχουμε συνηθίσει κατά την προεκλογική εμποροπανήγυρη, να βλέπουμε και ν’ ακούμε τους γυρολόγους πολιτικάντηδες, να περιφέρουν την πραμάτειά τους και ως γνήσιοι έμποροι ελπίδας και εξαπάτησης, να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα προκειμένου να ξεπουλήσουν το εμπόρευμά τους.

Μέσα στη διαδικασία λοιπόν αυτή, κάποιες στιγμές αποτυπώνουν επιτυχώς αυτό που ονομάζουμε είναι για γέλια και κλάματα μαζί.

Μία από αυτές τις στιγμές, στο τωρινό πολιτικό παζάρι ξεκινάει με την ατάκα του –γνωστού, πλέον, στους κύκλους του και ως «κωλοτούμπα»– πρόεδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος σε ομιλία του στην Πάτρα μεταξύ άλλων είπε: «εξαιρούνται παντός διαλόγου ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, διότι με υποταγμένους δεν μπορώ να μιλήσω». (Ώπα, ρε «μεγάλε»!)

Τι μπορεί να πει κανείς μετά από αυτή την περισπούδαστη τοποθέτηση; Να κάτσει και ν’ ανασύρει από τη μνήμη του την πρόσφατη διαδρομή του. Όπου συγκυβέρνησε, όπου ψήφισε τα μνημόνια, μεσοπρόθεσμα κλπ εν μέσω αιματοχυσίας και σφοδρών κοινωνικών συγκρούσεων; Ότι «αποτραβήχτηκε» όταν είδε την κατρακύλα του κομματιδίου του; (Μάλλον επειδή τα αφεντικά του τον χρειάζονται και για τους επόμενους «γύρους») Ότι άρχισε να μοιράζει απ’ τα γραφεία του είδη πρώτης ανάγκης για να εξαγοράσει λίγη από τη χαμένη του αίγλη, σκυλεύοντας πάνω στην εξαθλίωση που και με την υπογραφή του διευρύνεται συνεχώς; Τώρα γυρνάει από δω κι από κει και διαμηνύει πως «αμάρτησε για το παιδί του». Προφανώς και δεν χρειάζεται να κάτσει κανείς και να τα αναλογιστή όλα αυτά.

Μπορεί όμως κάλλιστα, από τη μία να κάτσει και να γελάσει με τη ψύχη του βλέποντας τα τερτίπια, που χρησιμοποιούν οι κάθε λογής πολιτικοί εμπορίσκοι.

Αλλά και από την άλλη να κλαίει με μαύρο δάκρυ, από τη στιγμή που αντιληφθεί το «έγκλημα» που συνεχίζει και διαπράττει απέναντι στην ελευθερία και την ανθρωπινότητα, επιτρέποντας την ύπαρξη και συντήρηση όλων αυτών των γυρολόγων, που σαν αρπακτικά είναι έτοιμα να κατασπαράξουν κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο…

Δημοσιεύτηκε από Σ. Φ.
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: