ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ!!!

Μια είδηση που ίσως δεν της δόθηκε η πρέπουσα σημασία, είναι η κάθοδος στις βουλευτικές εκλογές της 6 Μάη, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ, του Πύρου Δήμα γνωστός και σαν το λιοντάρι της Χιμάρας.

Απ’ ότι καταλαβαίνετε, ο Βενιζέλος θα κινηθεί στα χνάρια του Ιακώβου (πρώην προπονητής εθνικής ομάδας άρσης βαρών) και θα φτιάξει τη δική του dream team του ΠΑΣΟΚ.

Ο Πύρος Δήμας είναι γνωστό, πως άνηκε στην εθνική ομάδα της άρσης βαρών με προπονητή των Ιακώβου. Μεταλιούχος, από ολυμπιάδες και άλλες τερατώδεις υπερεθνικές διοργανώσεις, απολαμβάνει λόγω της «λαμπρής» σταδιοδρομίας του και διάφορα κρατικά αξιώματα, όπως αυτό του βαθμοφόρου καραβανά.

Ο καλοταϊσμένος από αναβολικά, χρήμα, δόξα και εξουσία, «άτλαντας», προέβη και σε αξιοζήλευτες δηλώσεις, όπου γνωστοποιεί τα κίνητρα που τον οδήγησαν να πάρει τη μεγάλη απόφαση να κατέβει στην πολιτική.

Εν μέσω άλλων το «λιοντάρι» είπε: «Η πρόταση είναι, βεβαίως, τιμητική. Και η ευθύνη μεγάλη. Και άλλες φορές στο παρελθόν είχα δεχθεί προτάσεις για κάθοδο στην πολιτική. Τις είχα απορρίψει. Δεν ήταν λογικό να κάνω το ίδιο τώρα που η πολιτική έχει απαξιωθεί τόσο πολύ; Δεν θα ήταν πιο φρόνιμο να μείνω μακριά από το Κοινοβούλιο, ασφαλής από τη φθορά που προκαλεί η έκθεση στην πολιτική; Ναι, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη δική μου λογική, με τη δική μου αίσθηση καθήκοντος απέναντι στην πατρίδα. Επέλεξα να πάω τώρα που άλλοι φεύγουν φοβισμένοι μπροστά στην ευθύνη και στην οργή. Δεν έχω να κερδίσω κάτι από την πολιτική. Και ίσως έχω να προσφέρω περισσότερα από αυτά που θα χάσω. Θα το δούμε. Αν η πολιτική είναι το μέσο με το οποίο αλλάζουμε τα πράγματα, τότε οφείλω να συμμετάσχω. Βάσανο είναι, όχι προνόμιο. Είναι περιπέτεια, όχι καταφυγή».

Τι να πει κάποιος μετά από αυτό το συγκινησιακό κλίμα, που δημιουργούν οι δηλώσεις του λιονταριού που νιαουρίζει; [Εξαναγκασμένου να εξοφλήσει διαμαρτυρημέα γραμμάτια.]

Είμαστε, πλημμυρισμένοι από αισθήματα ευγνωμοσύνης για την αυταπάρνηση, από την οποία διακατέχεται…

Και αν το καλοσκεφτείτε τελικά, θα πρέπει ν’ αλλάξετε όλοι γνώμη για την πολιτική και τους πολιτικούς, αναλογιζόμενοι τις κακουχίες που περνούν, κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που δρουν.

Καιρός είναι να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να σταματήσουμε να είμαστε αχάριστα και εξατομικευμένα «καθαρματάκια». Ελπίζω πως όλοι, πλέον, καταλαβαίνετε πως οι πολιτικοί μας υποφέρουν.

Κι αφού υποφέρουν τόσο πολύ, ας τους απαλλάξουμε, επί τέλους, από το μαρτύριο τους…

Δημοσιεύτηκε από Σ. Φ.
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: